Închide

S-au luat de la bani: giganții Europei, pregătiți să boicoteze competițiile FIFA. Real Madrid a și făcut anunțul

Avatar
Fifa And Subsidiaries

Sursa foto: FIFA.com.

Timp de citire: 2 minute

Real Madrid nu va onora invitația forului tutelar al fotbalului mondial – FIFA – de a participa la Campionatul Mondial al Cluburilor din 2025, competiție care se va reforma din temelii și va aduna la start, pentru prima dată în istorie, 32 de formații de pe toate continentele. Refuzul campioanei Spaniei și a Europei a fost făcut de managerul Carlo Ancelotti, într-un interviu acordat recent. Tehnicianul italian consideră că alte echipe vor urma exemplul “galacticilor”, invocând și considerentele financiare în această ecuație, transmite Eurosport.ro.

În urma rezultatelor excepționale obținute în acest sezon, formația din capitala Spaniei și-a câștigat locul și la Campionatul Mondial al Cluburilor din 2025, care va avea un format mult mai amplu față de anii trecuți.

Realul era considerată un adevărat “motor” pentru a atrage spectatori la competiția din vara anului viitor, însă se pare că “galacticii” nu vor participa la turneu.

Anunțul a fost făcut de Carlo Ancelotti, într-un interviu acordat pentru cotidianul italian Il Giornale.

Managerul de pe Bernabeu consideră că echipa sa nu va fi singura care va refuza invitația de la FIFA, fiind de părere că forul mondial alocă prea puțini bani formațiilor participante.

“FIFA uită că echipele și jucătorii nu vor participa la competiție. Un singur meci al lui Real Madrid valorează 20 de milioane de euro, iar ei vor să ne dea suma asta de bani pentru întreaga competiție. Nu. Real Madrid, precum alte cluburi, va refuza invitația”, a spus Ancelotti, citat de Daily Mail.

Pe lângă considerentul financiar, Real Madrid a luat mai mult ca sigur în calcul și faptul că schimbarea formatului competiției va presupune aglomerarea programului echipelor implicate.

Mondialul Cluburilor din 2025 va dura aproximativ o lună și va avea la start 32 de echipe, la fel precum Cupa Mondială.

Încă de la anunțul făcut de FIFA, au existat critici legate de cât de mult poate afecta acest turneu starea jucătorilor, iar Real Madrid a fost primul club care a luat o poziție în acest sens.

scroll to top