Închide

Gura păcătosului | Cancelarul Nehammer s-a făcut de râs după ce a folosit în campania partidului o imagine cu ruble

Avatar
Imagine Ovp Nehammer Foto Evheny Atamanenko

Imaginea originală folosită de Partidul Popular OeVP condus de Karl Nehammer este din Rusia, cu ruble pe post de monede. Copyright foto: Evgheni Atamanenko/Istockphoto

Timp de citire: 3 minute

Presa de la Viena e cu gura până la urechi. După ce și-a lansat insipida campanie de PR despre nimic, partidul cancelarului austriac Karl Nehammer a ajuns de râsul lumii. “ÖVP a alimentat pușculița cu ruble rusești într-o reclamă”, scrie DerStandard.

ÖVP și-a ilustrat campania “Să credeți în Austria!” pe X, fostul Twitter, cu o fotografie rusească în care apar ruble.

După ce internauții au putut vedea cu ochiul liber că pușculița fotografiată de Evgheni Atamanenko este alimentată cu ruble, austriecii au început să facă sute de poante pe spatele cancelarului și a partidului său, mare prieten cu Rusia lui Putin.

Twitter Nehammer
Postarea originală a lui Nehammer de pe Tiwtter/X, care a făcut deliciul austriecilor.

Postarea a fost între timp eliminată, în locul ei apărând acum una nouă, cu niște monede de euro.

Zu spät (prea târziu)! Sluga lu Putin, ironizată masiv

Dar cum s-a ajuns la gafa de proporții? ÖVP vrea să sprijine Austria cu măsuri antiinflaționiste. Promovează acest lucru ca parte a noii sale campanii patriotice “Credeți în Austria!”, o campanie despre nimic, cu ajutorul unui purceluș-pușculiță și a unor copii care îl hrănesc cu monede. Singurul lucru picant este că monedele care cad zgomotos sunt… ruble rusești.

“Arăta mai bine cu ruble! Era mai pe stilul vostru!”,

a scris un comentator hâtru.

“Rublele din imagine păreau să fi fost acceptate de ÖVP pentru campania din Austria”,

a comentat un austriac.

“Internetul nu uită. Rublele voastre au ajuns celebre, v-ați dat arama pe față, o puteți schimba cât vreți cu euro!”,

comentează un alt austriac intrigat.

“De ce ați șters imaginea? Era una mai reală! Cumpărăm atât de mult gaz rusesc și finanțăm războiul lor încât ăsta era adevărul”,

scrie un alt comentator la postarea de pe X/Twitter.

Cancelarul Karl Nehammer a postat subiectul miercuri dimineață, dar postarea a fost ștearsă după-amiază. Puțin mai târziu, pe profilul X al lui Nehammer a apărut imaginea transformată în Photoshop, în care se vedea acum clar o monedă de un euro care intra în pușculiță.

Viena „fraternizează” cu Rusia

Europarlamentarul român Eugen Tomac a subliniat în urmă cu câteva zile că cheltuielile austriece pentru importurile de gaze din Rusia au crescut semnificativ în ultimii ani.  Guvernul de la Viena „fraternizează cu Rusia” și trebuie să explice de ce „sabotează poziția comună a UE”. Nu ne putem aștepta ca țări terțe precum Turcia, India sau Kazahstan să introducă sancțiuni împotriva Rusiei dacă nici măcar un stat membru precum Austria nu aderă la sancțiunile pe care le-a decis singur, spune românul.

 

Eugen Tomac nu crede că poate discuta problema într-un mod neutru cu colegii săi populari de la ÖVP. Până la urmă, acesta este partidul cancelarului Karl Nehammer, pe care Tomac l-a „criticat deschis de când guvernul austriac a blocat intrarea României în spațiul Schengen”.

Campanie optimistă pentru o țară revoltată de război, inflație și clasa politică

Cancelarul austriac Karl Nehammer a lansat o campanie de relaţii publice cu mesaje optimiste menită să crească încrederea publică în coaliţia sa de guvernare, cu un an înaintea alegerilor şi în timp ce partidul său conservator este ţinta criticilor, după cum relata AFACERI.news miercuri dimineața.

Karl Nehammer a prezentat astfel campania pe care a intitulat-o “Să crezi în Austria!”. El admite că populaţia suferă în urma pandemiei, a războiului din Ucraina şi inflaţiei, dar “în acelaşi timp am văzut că poporul austriac este mult mai puternic decât au crezut mulţi şi noi înşine am crezut”, spune şeful guvernului austriac.

Nehammer nu enunţă în campania sa niciun proiect nou, dar menţionează măsurile anti-inflaţie, subvenţiile pentru energia regenerabilă şi combaterea migraţiei ilegale printre reuşitele guvernului său, care este o coaliţie formată din OeVP şi Verzi.

Campania este lansată cu un an înaintea alegerilor legislative, într-un moment în care Partidul Popular Austriac se află pe locul doi în intenţiile de vot, cu un procent de 24%, în urma formaţiunii de extremă-dreapta Partidul Libertăţii (FPOe), cotat cu 30%, conform unui sondaj publicat mai devreme luna aceasta

scroll to top