Închide

Guvernul de la Paris se pregăteşte de o întrerupere totală a livrărilor de gaze din Rusia

Avatar
116785213 3340545806009475 6907453600723167792 N

Sursă foto: Pagina de Facebook a lui Bruno Le Maire

Timp de citire: < 1 minut

Guvernul de la Paris se pregăteşte de o întrerupere totală a livrărilor de gaze ruseşti, pe care o vede ca fiind cel mai probabil scenariu în planificarea sa, a afirmat duminică ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, transmite Reuters, citată de Agerpres, potrivit G4Media.

În condiţiile în care aproximativ 17% din aprovizionarea sa vine din Rusia, Franţa este mai puţin dependentă de gazele ruseşti decât unele din statele vecine, dar Executivul pregăteşte planuri de urgenţă.

Întreruperea este în mod special problematică acum deoarece producerea de energie nucleară în Franţa nu face faţă cererii, multe reactoare fiind închise pentru lucrări de mentenanţă.

„Cred că o întrerupere totală a livrărilor de gaze ruseşti este o posibilitate reală … şi trebuie să ne pregătim pentru acest scenariu”,

a afirmat oficialul în marja conferinţei economice care are loc în Aix-En-Provence, în sudul Franţei.

„Ar fi total iresponsabil să ignorăm acest scenariu”,

a declarat Bruno Le Maire.

Acesta a explicat că prima linie de apărare este reducerea consumului de către gospodării şi companii, apoi construirea unei noi infrastructuri, cum ar fi o instalaţie plutitoare pentru regazificarea livrărilor de gaze naturale lichide din străinătate.

Mai drastic, Guvernul analizează fiecare companie pentru a vedea unde poate fi forţată o producţie mai scăzută pentru a economisi energia, dacă va fi necesar, a adăugat ministrul francez de Finanţe.

scroll to top