Închide

H&M îl dă în judecată pe rivalul Shein pentru încălcarea drepturilor de autor

Avatar
H&M icon in 3D. My 3D work may be seen in the section titled "3D Render."

Fotografie de Rubaitul Azad pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

H&M a intentat un proces în Hong Kong împotriva rivalului său chinez Shein pentru că ar fi contrafăcut câteva dintre modelele retailerului suedez de modă.

Retailerul de fast fashion Shein este dat în judecată de Hennes & Mauritz AB la Înalta Curte din Hong Kong. Retailerul suedez cere despăgubiri și o ordonanță pentru a împiedica Shein să-și încalce drepturile de autor și mărcile comerciale. Convocarea datează din iulie 2021, relatează Bloomberg News, iar acum este confirmată de H&M.

Detaliile costumului, care includ fotografii cu zeci de articole, de la costume de baie la pulovere, despre care H&M spune că dovedesc că Shein i-a furat modelele, au fost făcute publice după o audiere din 21 iunie. Următoarea audiere va avea loc pe 31 iulie.

Nu este prima dată când Shein este acuzat de plagiat: peste o duzină de procese au fost intentate doar în SUA anul acesta împotriva companiei de modă chineză pentru presupuse încălcări ale proprietății intelectuale, potrivit Bloomberg. De obicei, acestea se termină într-o înțelegere extrajudiciară.

Faptul că H&M își atacă acum în mod deschis rivalul în creștere rapidă este remarcabil, dar nu de neînțeles în lumina concurenței în creștere pe piața modei: cu ofertele sale ultra-ieftine, Shein vrea să devină mai mare decât H&M și Zara împreună. Platforma chineză vrea să devină publică în acest an, dar a fost criticată nu numai pentru încălcarea drepturilor de autor, ci și pentru condițiile de lucru extrem de îndoielnice și pentru lipsa de transparență.

scroll to top