Închide

Huawei lansează o nouă gamă de smartphone-uri în China, pentru a concura cu Apple

Avatar
huawei, phone, smartphone

Fotografie de farukgarib pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Huawei a lansat joi o nouă gamă de smartphone-uri, în încercarea de a-și continua revenirea în China și de a-și intensifica provocarea la adresa Apple pe această piață, potrivit CNBC.

Gigantul chinez din domeniul tehnologiei a scos pe piață seria Pura 70, care înlocuiește dispozitivele din “seria P” pe care compania le-a lansat pentru prima dată în 2012.

Acesta este cel mai recent semn de creștere a încrederii din partea Huawei, după ce anul trecut compania a lansat discret smartphone-ul Mate 60, care avea un cip de înaltă performanță. Acest lucru a stârnit îngrijorări la Washington, deoarece SUA au aplicat sancțiuni în ultimii ani, care au fost concepute pentru a împiedica Huawei să aibă acces la astfel de tehnologii.

Aceste sancțiuni, care au început în 2019, aproape că au anihilat afacerile cu smartphone-uri ale Huawei.

Acum, Huawei încearcă să organizeze o revenire. Livrările de smartphone-uri ale companiei în China au crescut cy 64% de la an la an în primele șase săptămâni ale anului 2024, potrivit Counterpoint Research, în timp ce vânzările de iPhone-uri Apple au scăzut cu 24% în perioada respectivă.

Cele mai recente telefoane ale Huawei reprezintă cea mai recentă provocare pentru Apple, care este marca străină dominantă de smartphone-uri în China.

Seria Pura 70 include patru dispozitive – Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro Plus și Pura 70 Ultra – potrivit site-ului oficial al Huawei.

Iată prețurile de pornire în China pentru fiecare dintre acestea:

  • Pura 70: 5.499 yuani
  • Pura 70 Pro: 6.499 yuani
  • Pura 70 Pro Plus: 7.999 yuani
  • Pura 70 Ultra: 9.999 yuani

În China, iPhone 15 de la Apple pornește de la 5.999 de yuani, în timp ce iPhone 15 Pro Max pornește de la 9.999. Așadar, Huawei provoacă direct Apple în aceleași categorii de preț.

Huawei a împachetat dispozitivele cu caracteristici de smartphone premium. Partea din spate a telefonului are un înveliș texturat, în timp ce versiunea Ultra a aparatului are un ecran de 6,8 inci. Toate noile oferte de telefoane sunt echipate cu camere foto care au o configurație cu trei lentile, cu caracteristici care includ zoom cu rază lungă de acțiune și capacitatea de a capta imagini ale obiectelor care se mișcă cu viteză.

Seria Pura 70 rulează, de asemenea, HarmonyOS 4.2, sistemul de operare proprietar al Huawei, pe care l-a lansat pentru prima dată în 2029, după ce sancțiunile americane i-au tăiat accesul la Android de la Google.

Huawei nu a dezvăluit cipul de procesare centrală din interiorul dispozitivului, după ce anul trecut au fost ridicate sprâncene la descoperirea sa în domeniul semiconductorilor. Mai mulți bloggeri de pe rețelele de socializare chinezești sugerează că telefonul folosește un procesor Kirin 9010 proiectat de Huawei, lucru pe care CNBC nu l-a putut verifica independent.

Acesta ar fi un upgrade de la Kirin 9000s, care ar fi fost folosit în Mate 60 anul trecut.

Huawei nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii atunci când a fost contactată de CNBC.

scroll to top