Închide

Decizie istorică la Ikea. Ce se întâmplă cu ambalajele din plastic?

Avatar
ikea, building, warehouse

Fotografie de mastrminda pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

În conformitate cu angajamentul de a avea un impact pozitiv atât asupra oamenilor, cât și asupra planetei, IKEA va elimina treptat plasticul din soluțiile de ambalare pentru consumatori.

Abordare în etape

Eliminarea treptată va fi implementată în următorii ani. Până în 2025, toate produsele Ikea noi vor fi ambalate fără plastic, iar trei ani mai târziu, toate produsele existente vor fi ambalate fără plastic. Retailerul face o excepție pentru ambalarea unor produse alimentare, unde plasticul este necesar pentru a menține calitatea și siguranța alimentară.

Hârtia va fi folosită pentru o mare parte din noile ambalaje, deși compania explorează și alte materiale.

„Hârtia este un material foarte bun de utilizat, deoarece provine din surse regenerabile și are capacități circulare destul de puternice”, spune Maja Kjellberg, Packaging Development Leader la Ikea.

Stimularea inovației

În fiecare an, lanțul de mobilă cheltuiește peste un miliard de euro pentru aproximativ 920.000 de tone de material de ambalare, majoritatea fiind deja fabricate din hârtie. Polistirenul (Styrofoam) folosit în ambalajele mobile din carton plat a fost înlocuit de câțiva ani cu tuburi de carton și alte materiale din hârtie. În prezent, plasticul reprezintă încă 10% din totalul materialului de ambalare, scrie RetailDetail.eu.

“Înlăturarea ambalajelor din plastic va fi, fără îndoială, o sarcină provocatoare în următorii ani. Cu această mișcare, sperăm să stimulăm inovația în ambalaj și să avem un impact pozitiv asupra întregii industrii”, conchide Kjellberg.

scroll to top