Închide

Ikea vrea să reducă prețurile și mai mult pentru a încuraja din nou consumul

Avatar
Ikea Manila

Fotografie de Ruel Del Jamorol pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Ikea consideră că își poate reduce prețurile și mai mult acum, când costurile se stabilizează și lanțul de aprovizionare este dezordonat. Prețurile mai mici îi vor ajuta pe oameni să cumpere din nou mai mult, motivează lanțul de mobilier pentru casă, transmite RetailDetail.eu.

Deși profiturile de la Ikea au avut parte de o mare lovitură în acest an, retailerul de mobilă încă vrea să reducă prețurile. Costurile de intrare încep să se stabilizeze, notează proprietarul mărcii Inter IKEA, iar întreruperile lanțului de aprovizionare s-au încheiat în sfârșit. De exemplu, transportul maritim devine din nou mai ieftin, iar prețurile metalelor se moderează.

Holdingul de magazine Ingka Group este, prin urmare, optimist că Ikea se poate concentra pe scăderi de prețuri acolo unde este posibil în viitor, a declarat șeful de retail, Tolga Oncu, pentru Reuters. Ikea crede că poate beneficia astfel de criza puterii de cumpărare: consumatorii conștienți de preț se îndreaptă astăzi către retaileri și mărci mai prietenoase cu bugetul.

După ce au atins vârful în timpul pandemiei de coronavirus, vânzările la categoria acasă au scăzut brusc. Oamenii amână achizițiile mari și țin strâns pe sforile poșetei. Prin reducerea prețurilor, Ikea crede că încă mai poate crește volumele. „În vremuri ca acestea, modelul nostru de afaceri dă roade”, spune Oncu.

Managerul de țară belgian André Schmidtgall a confirmat anterior că produsele de bază devin din ce în ce mai ieftine.

„La începutul anului am scăzut prețurile, apoi a trebuit să le ridicăm, acum le coborâm din nou. Piața este volatilă. Pentru a crește volumele, mizăm pe ceea ce numim „articole uluitoare”: produse atractive la cel mai mic preț posibil.”

Dar produsele premium, cum ar fi canapelele din piele, devin apoi mai scumpe pentru a compensa marjele.

scroll to top