Închide

Impozit zero pentru familiile pe salariul minim? Precizări calde de la MMPS

Avatar
family, love, outdoors

Fotografie de MabelAmber pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Familiilor cu două salarii minime pe economie le e foarte greu să se descurce cu un copil. Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu, a declarat vineri că la nivelul ministerului se face o analiză în prezent cu privire la posibilitatea unei impozit zero pentru familiile cu salarii minime. 

„Sigur, solidaritatea pentru noi, ca întotdeauna, este foarte importantă, iar familiile cu venituri mici, cu atât mai mult. În acest moment, aşa cum domnul premier ne-a trasat la Ministerul Muncii, facem o analiză în sensul acesta, iar în momentul când vom avea soluţia gata, vă vom anunţa”,

a răspuns ministrul Simona Bucura Oprescu, potrivit Agerpres.

Premierul Marcel Ciolacu a efectuat, vineri, o vizită la Şantierul Naval Constanţa, a fost însoţit şi de Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS), Simona Bucura Oprescu, iar la finalul vizitei au fost susţinute declaraţii de presă.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat miercuri, la Mioveni, că unei familii cu un copil, având ca venit două salarii minime pe economie, îi este greu să se descurce cu costurile vieţii de zi cu zi, de aceea trebuie lucrat la scăderea impozitării la veniturile minime.

„Este evident că dacă sunt două salarii minime pe economie e foarte greu să te descurci cu un copil. De aceea, trebuie lucrat, în primul şi în primul rând, prin scăderea impozitării la veniturile minime. Dacă se întâmplă acest lucru: să ai într-o familie două venituri minime, acela e pragul, să considerăm pragul cel mai jos de venituri. Şi ca să nu se întâmple acest lucru (…) trebuie să echilibrăm cumva. Dacă dezechilibrăm tot timpul, vom ajunge la un deficit imens şi la disfuncţii în sistemul macroeconomic”,

a spus Ciolacu.

scroll to top