Închide

În al treilea trimestru, Ferrari a vândut mai multe mașini hibride decât cu motoare termice

Avatar
ferrari, brno, racing car

Fotografie de jingoba pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Potrivit celui mai nou bilanț de vânzări al mărcii de la Maranello, Ferrari a vândut mai multe mașini cu motoare hibride decât cu motoare tradiționale în al treilea trimestru, informează Automarket. Cele mai vândute modele au fost 296 GTB și SF90 Stradale.

Epoca electrificării este în ascensiune și la Ferrari. Pentru prima dată în istoria companiei, Ferrari a vândut mai multe mașini hibride decât mașini cu motoare convenționale, în al treilea trimestru din 2023. Astfel, mașinile cu motoare hibride au reprezentat 51.3% din vânzările totale ale mărcii italiene în perioada iulie-septembrie, în timp ce restul de 48.7% din vânzări au fost reprezentate de mașini cu motoare convenționale.

În total, Ferrari a vândut 3459 de mașini în această perioadă. Asta înseamnă un plus de 271 de mașini față de aceeași perioadă din 2022. Cel mai vândut model al mărcii a fost 296 GTB, propulsat de un motor V6 hibrid. De asemenea, au fost vândute și mai multe exemplare ale lui SF90 Stradale, un alt model hibrid.

Gama Ferrari cuprinde, în prezent, 4 modele hibride și 9 modele cu motoare convenționale.

scroll to top