Închide

Încă o confirmare: Șeful IATA avertizează că prețul biletelor de avion va crește

Avatar
plane, window, window seat view

Fotografie de confused_me pe Pixabay

Timp de citire: 3 minute

Prețul biletelor de avion va crește „fără îndoială” odată cu creșterea costurilor la combustibil, a avertizat un șef al industriei aeriene, potrivit BBC.

Prețurile petrolului au crescut pe măsură ce economiile își revin după pandemia de Covid și din cauza războiului din Ucraina. Aceste costuri vor fi transferate consumatorilor, a declarat Willie Walsh, directorul general al Asociației Internaționale de Transport Aerian (IATA). Fostul șef British Airways a mai spus că aeroportul Heathrow „ar fi trebuit să se pregătească mai bine” pentru a evita perturbările recente. Dar Heathrow a spus că comentariile domnului Walsh sunt „prost informate”.

Turiștii trebuie să fie pregătiți pentru creșterea costului zborurilor, a declarat Walsh pentru programul BBC Sunday Morning.

„Zborul va fi mai scump pentru consumatori, fără îndoială”, a spus el, adăugând că „prețul ridicat al petrolului” se va „reflectat în prețuri mai mari ale biletelor”.

Prețurile petrolului erau deja în creștere, pe măsură ce cererea a crescut din nou în economiile care începuseră să își revină după pandemia de Covid.

Consecințele războiului din Ucraina au împins prețurile și mai mult. SUA au anunțat interzicerea completă a importurilor de petrol din Rusia, iar Marea Britanie urmează să elimine treptat livrările rusești până la sfârșitul anului. Liderii Uniunii Europene au declarat că vor bloca majoritatea importurilor de petrol rusești până la sfârșitul anului 2022. Aceasta înseamnă că cererea de petrol de la alți producători a crescut, ceea ce a condus la prețuri mai mari.

Walsh a spus că prețurile combustibililor au fost la niveluri record și că „petrolul este cel mai mare element al bazei de costuri a unei companii aeriene”.

„Este inevitabil ca în cele din urmă prețurile ridicate ale petrolului să fie transmise consumatorilor la prețuri mai mari ale biletelor”.

Pe lângă creșterea prețului biletelor, pasagerii companiilor aeriene din Marea Britanie au fost nevoiți să facă față anulărilor de zboruri pe fondul unor perturbări majore la unele aeroporturi, inclusiv la Heathrow, Gatwick și Manchester.

Walsh a spus că pasagerii ale căror zboruri sunt anulate ar putea să nu fie nevoiți să plătească mai mult pentru a reface rezervarea.

Dar el a spus că aeroporturile care „nu pot face față” ar trebui să își ajusteze orarul acum, „pentru a putea găzdui cât mai mulți oameni”.

El a evidențiat în special Heathrow, care a avut probleme recent cu alimentarea avioanelor și cu sistemul său de bagaje.

„Heathrow cu siguranță ar fi trebuit să se pregătească mai bine”, a spus Walsh. „Ei au susținut că companiile aeriene ar trebui să opereze cel puțin 80% din sloturile lor în perioada de vară. „În mod clar, nu au oferit resurse suficiente pentru a face față acestui nivel de activitate, așa că ar trebui să fii critic la adresa Heathrow”.

Walsh a recunoscut că multe dintre problemele care afectează companiile aeriene și aeroporturile au fost cauzate de probleme de personal, dar a spus că „nu regretă” faptul că a redus efectiv numărul de angajați ai British Airways în timpul pandemiei, când era șeful companiei aeriene.

Aeroportul Heathrow a răspuns duminică la comentariile lui Walsh.

„Aviația este supusă unei presiuni considerabile pe măsură ce cererea crește – la Heathrow ne-am confruntat cu 40 de ani de creștere în doar patru luni – și ceea ce avem nevoie este o colaborare și investiții în servicii pentru a proteja pasagerii, nu comentarii prost informate din partea șefilor de transport aerian pensionari căutând să-și justifice propriile bonusuri”, a spus un purtător de cuvânt al Heathrow. „Spre deosebire de domnul Walsh, preocuparea noastră primordială nu este un joc de vină sau abdicarea de responsabilitate, ci ceea ce este în interesul pasagerilor”.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că Heathrow a cerut companiilor aeriene „să limiteze cererea în funcție de capacitate și acest lucru a permis marii majorități a călătorilor să scape fără probleme în ultimele luni”.

„Cel mai semnificativ risc pentru călătorii rămân constrângerile spațiului aerian din Europa și lipsa personalului de handling la sol al companiei aeriene. „Vom lucra îndeaproape cu toți partenerii noștri aeroportuari și vom lua măsuri acolo unde este necesar, pentru a ne asigura că putem oferi pasagerilor călătoria sigură și de încredere pe care o merită în această vară”, a spus purtătorul de cuvânt.

scroll to top