Închide

#TOPSTORY2022 | Încă o investiție uriașă ratată | Fabrică de 725 de milioane de euro aproape de granița vestică

Avatar
Nyiregyhaza

Foto: https://mihalygabor-utazasai.hu/

Timp de citire: 2 minute
Coreea de Sud construieşte o fabrică de 300 de miliarde de forinţi (725,41 milioane euro), la Nyíregyháza, a anunţat Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, la Nyíregyháza, citat de agenția maghiară de presă MTI.

Potrivit comunicatului MAE ungar, în cadrul ceremoniei de inaugurare, ministrul a declarat că firma sud-coreeană W-Scope va deschide în Ungaria prima sa fabrică din Europa care va produce anual 1,2 miliarde de metri pătraţi de folie separatoare pentru bateriile maşinilor electrice, creând, la Nyíregyháza, 1.200 de noi locuri de muncă.

Ocolește Ungaria recesiunea?

Szijjártó a mai adăugat că valoarea subvenţiei acordate investiţiei de către statul ungar va fi dezvăluită după finalizarea procesului de notificare a Comisiei Europene.

“Economia europeană se îndreaptă cu paşi repezi spre recesiune, iar în această situaţie obiectivul Ungariei trebuie să fie acela de a o evita”,

a explicat ministrul, adăugând că acest lucru necesită o creştere economică susţinută şi investiţii importante.

Centru auto important

Şeful diplomaţiei de la Budapesta a salutat faptul că ţara sa a reuşit să doboare, şi în acest an, recordul la investiţii, datorită poziţiei Ungariei, situată la punctul de întâlnire a celor mai mari companii occidentale şi cele mai puternice companii din Est, în cel mai important proces economic global care este revoluţia industriei auto.

Szijjártó a subliniat că, în afară de Germania şi China, Ungaria este singura ţară din lume în care toate cele trei mărci germane de automobile premium au baze de producţie, Ungaria situându-se în acelaşi timp pe locul al treilea pe plan mondial în ce priveşte capacitatea de producţie a bateriilor electrice şi pe locul al cincelea privind capacitatea de export.

Este important că în cadrul Europei, în Ungaria există o stabilitate politică de neegalat, aici se plătesc cele mai mici taxe şi nu există discriminare privind naţionalitatea companiilor care investesc, a mai explicat politicianul.

“Ungaria a devenit punctul de întâlnire al economiilor din Est şi Vest. Aceasta este cea mai bună reţetă pentru evitarea recesiunii europene”, a subliniat Szijjártó.

Acesta a mai arătat că firmele sud-coreene sunt pe locul al treilea în ce priveşte comunităţile de investitori din Ungaria, iar în anii 2019 şi 2021 cele mai multe investiţii au sosit tot din această ţară asiatică.

Potrivit ministrului ungar, anul trecut, volumul schimburilor comerciale dintre cele două ţări a atins, pentru prima dată, un nivel record de cinci miliarde de dolari, iar anul acesta a crescut cu încă 17%, astfel că se aşteaptă un nou record anual.

Acest lucru arată că strategia Ungariei de deschidere către Est a fost un succes, la fel şi faptul că, din anul 2010, comerţul Ungariei cu lumea situată la est de ea a crescut cu 49%, a mai adăugat Péter Szijjártó.

scroll to top