Închide

Incredibil! România continuă să împrumute circa 1 miliard de lei în fiecare zi lucrătoare

Avatar
Dolar Iluminati

Foto: forbes.com

Timp de citire: < 1 minut

Ministrul Finanțelor susținut de PNL, Marcel Boloş, a transmis, luni, că deficitul bugetar la finele lui 2023 ar putea fi sub 5,7%, în condițiile în care, la întocmirea bugetului pentru anul trecut, guvernanții au prognozat un deficit de 4,4% din PIB.

Președintele USR, Cătălin Drulă, a comentat în emisiunea„Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, pe B1 TV, declarația lui Boloș despre deficitul bugetar și l-a contrazis pe ministrul Finanțelor, acuzându-l că minte în legătură cu acele date.

„M-am uitat la declarațiile astea acum o oră și rămân interzis de cum se poate minți de la nivel înalt în România. Adică declarația asta zice “noi am scos-o pe cash la 5,7 % din PIB”, care, apropo, e enorm, „ținta noastră fiind 5,9 %”. Nu, ținta era 4,4 % din PIB. Bugetul pe 2023 are un deficit prevăzut de o lege adoptată în România de 4,4 %. Deci au sărit bine de tot de acest deficit, și ca să ne dăm seama ce înseamnă, că astea sunt cuvinte abstracte, deficit… România împrumută cam un miliard de lei în fiecare zi lucrătoare. Deci așa, de luni până vineri, un miliard de lei, un miliard de lei. Sunt date care se pot verifica, orice telespectator poate intra pe Ministerul Finanțelor, transparență, informații despre datoria publică, și acolo găsiți în fiecare zi cum se împrumută Ministerul Finanțelor. Un miliard de lei în fiecare zi și, cu toate astea, nevoile României, zona de Educație, de Sănătate nu sunt acoperite. În schimb, sunt acoperite toate nevoile partidelor, toți băieții deștepți, pensiile speciale, acolo e în regulă”,

a declarat liderul USR la B1 TV.

scroll to top