Închide

India anunță introducerea treptată a amestecului de biogaz pentru uz casnic

Avatar
The Indian tricolour flag waving in the wind at the Wagah border near Amritsar in Punjab, India. Buy me a coffee if you like this photo: https://www.buymeacoffee.com/naveedahmed

Fotografie de Naveed Ahmed pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

India va începe să amestece biogaz comprimat cu gazele naturale pentru a stimula cererea internă și a reduce dependența de importurile de gaze naturale, a anunțat sâmbătă guvernul într-o declarație, potrivit Reuters.

Introducerea treptată obligatorie va începe la 1% pentru utilizarea în automobile și gospodării începând cu aprilie 2025, a precizat acesta. Ponderea amestecului obligatoriu va fi apoi majorată la aproximativ 5% până în 2028.

India, care este unul dintre cei mai mari importatori de petrol și gaze din lume, transportă prin nave aproximativ jumătate din consumul său global de gaze și dorește să reducă costul importurilor.

De asemenea, guvernul își propune ca, până în 2027, să aibă 1% combustibil sustenabil pentru aviație (SAF) în combustibilul pentru turbinele aeronavelor, procentul urmând să se dubleze în 2028. Obiectivele SAF se vor aplica inițial zborurilor internaționale, se mai arată în comunicat.

Măsurile au ca scop să ajute India să atingă obiectivele de emisii nete zero până în 2070.

scroll to top