Închide

India se confruntă cu o penurie mare de cărbune, agravând riscurile de întrerupere a energiei

Avatar
smoke, clouds of smoke, coal

Fotografie de ChristopherPluta pe Pixabay

Timp de citire: 3 minute

Este de așteptat ca India să se confrunte cu o penurie mai mare de cărbune în trimestrul care se încheie în septembrie, din cauza așteptărilor privind o cerere mai mare de energie, a arătat o prezentare a ministerului intern al Energiei, văzută de Reuters, înrăutățind riscurile de pene de curent pe scară largă.

Națiunea înfometată de energie se așteaptă ca oferta locală de cărbune să scadă cu 42,5 milioane de tone față de cerere în trimestrul care se încheie în septembrie, cu 15% mai mult decât era prevăzut anterior, din cauza creșterii mai mari a cererii de energie și a producției mai scăzute din unele mine.

Prognoza sumbră arată amploarea penuriei de combustibil în India, într-un moment în care cererea anuală de energie electrică este văzută în creștere cu cel mai rapid ritm din cel puțin 38 de ani, iar prețurile globale ale cărbunelui se tranzacționează la niveluri aproape record din cauza crizei ofertei care rezultă din războiul Rusia-Ucraina.

India a intensificat presiunea asupra companiilor de utilități pentru a crește importurile în ultimele zile, avertizând cu privire la reduceri ale aprovizionării cu cărbune extras pe plan intern dacă centralele electrice nu acumulează stocuri de cărbune prin importuri.

Cu toate acestea, unul dintre diapozitivele din prezentare a arătat că majoritatea statelor nu au acordat încă contracte de import de cărbune și că utilitățile indiene ar rămâne fără cărbune până în iulie dacă nu ar fi importat cărbune.

Doar un stat a atribuit un contract de import de cărbune la sfârșitul lunii aprilie, a arătat un raport privind starea importurilor de către Ministerul Energiei, analizat de Reuters.

India se așteaptă ca o aprovizionare internă de cărbune de 154,7 milioane de tone, cu 42,5 milioane de tone mai puțin față de necesarul estimat de 197,3 milioane de tone în trimestrul care se încheie în septembrie, arată prezentarea. Anterior, se aștepta la un deficit de 37 de milioane de tone.

Prezentarea a fost făcută vineri, într-o întâlnire virtuală, la care au fost prezenți miniștrii federali ai cărbunelui și energiei, la care au fost prezenți oficiali de vârf din domeniul energiei din guvernul federal și din statele indiene, potrivit a doi oficiali guvernamentali familiarizați cu chestiunea.

Ministerele federale ale cărbunelui și ale energiei nu au răspuns imediat la o cerere de comentarii. Detaliile despre prezentare nu au fost raportate anterior.

Stocurile de cărbune la centralele electrice au scăzut cu aproximativ 13% din aprilie, ceea ce se traduce în opt zile de necesar de cărbune, cel mai scăzut nivel în această perioadă a anului din cel puțin nouă ani. Cererea mai mare de cărbune ar putea înăbuși, de asemenea, eforturile de a construi inventarele centralelor electrice.

India se așteaptă acum ca cererea de cărbune de la utilități să fie de 784,6 milioane de tone pentru anul care se încheie în martie 2023, arată prezentarea, cu 3,3% mai mare decât se prognozase anterior.

Lipsa anuală de cărbune estimată este acum de 49,3 milioane de tone, de aproape trei ori mai mare decât cea de 17,7 milioane de tone proiectată mai devreme, se arată în prezentare.

India și-a reconciliat proiecțiile privind cererea de cărbune după o creștere a cererii de energie mai mare decât se aștepta în aprilie, când consumul de energie electrică a atins un nivel record din cauza temperaturilor în creștere.

Multe state au cerut vineri guvernului federal Coal India să importe cărbune în vrac și să-l distribuie între state, au spus oficialii.

Statele au citat prețuri globale ridicate și provocări de aprovizionare pentru a căuta importuri agregate, au spus oficialii, adăugând că ministrul cărbunelui le-a spus statelor că cererea va fi luată în considerare.

Importurile mai mari ar putea pune și mai multă presiune asupra companiilor de distribuție a energiei deținute de stat, care sunt deja încărcate de datorii și datorează miliarde de dolari producătorilor, deoarece în trecut au absorbit costuri mai mari ale inputurilor pentru a menține tarifele constante.

Coal India nu a răspuns imediat unei solicitări de a solicita comentarii. Cel mai mare miner din lume nu a importat cărbune în ultimii ani.

scroll to top