Închide

Industria auto și “e-mizeria” de sub covor | Problemele grave ale BMW cu un furnizor african aruncă o umbră întunecată asupra e-mobilității

Avatar
My BMW Z3 looks just too good after waxing and washing.

Fotografie de Artiom Vallat pe Unsplash

Timp de citire: 3 minute
  • Lanțurile de aprovizionare durabile pentru materii prime, cum ar fi cobaltul, sunt dificil de stabilit pentru industria auto.
  • Un furnizor BMW din Maroc este acuzat de daune masive aduse mediului înconjurător
  • BMW trebuie să se justifice ca răspuns la acuzațiile legate de o mină de cobalt din Maroc

“Dacă există o conduită necorespunzătoare, trebuie să fie oprită”.

Potrivit acestei declarații a unui purtător de cuvânt, compania auto din Munchen, BMW, încearcă să clarifice condițiile dintr-o mină de cobalt din Maroc. Pentru că presupusele încălcări ale normelor de mediu și de siguranță la locul de muncă nu se încadrează în imaginea electromobilității presupus a fi curată și ecologică, în care mulți producători auto își văd viitorul. Cobaltul este utilizat, printre altele, pentru bateriile acestor vehicule.

Mai exact, este vorba despre o mină de cobalt din Bou Azzer, situată la aproximativ 150 de kilometri sud-est de metropola marocană Marrakesh. Potrivit cercetărilor efectuate de Süddeutsche Zeitung și de canalele de televiziune WDR și NDR, locuitorii de acolo, precum și foștii și actualii angajați ai minei raportează încălcări masive ale siguranței la locul de muncă. În consecință, se spune că a avut loc o poluare a mediului pe scară largă.

Concentrație enormă de arsenic

Purtătorul de cuvânt al BMW recunoaște că acuzațiile împotriva companiei de exploatare marocane Managem au apărut pentru prima dată în vară. Totuși, acestea au furnizat documente care păreau credibile. De asemenea, certificatele de mediu ale operatorului minier sunt la zi, a adăugat el. Totuși, acest lucru nu se potrivește cu acuzațiile jurnaliștilor. Suspiciunea lor: bazinele de colectare din jurul minei Bou Azzer ar putea conține arsenic, care este eliberat în timpul depozitării și prelucrării cobaltului.

De acolo, metaloidul toxic ar fi ajuns în oaza Zaouit Sidi Blal, la aproximativ șapte kilometri distanță, unde au fost prelevate probe de apă. Rezultatul: Conținutul de arsenic din probele de la Zaouit Sidi Blal era puțin peste 400 de micrograme pe litru de apă – adică de 44 (!) de ori mai mare decât limita de doar zece micrograme impusă de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). La mina însăși, valoarea probelor prelevate acolo a fost de aproape 19.000 de micrograme.

Cel mai mare angajator

“Nu-mi amintesc să fi detectat vreodată concentrații atât de mari în probele de apă”,

a declarat Wolf von Tümpling, citat de Süddeutsche Zeitung. Acesta conduce departamentul de analiză a apei și chemometrie de la Centrul Helmholtz din Magdeburg, unde au fost evaluate probele.

“Valorile sunt atât de ridicate încât nu pot avea o origine naturală”,

subliniază expertul. Sau, altfel spus: Există o mare probabilitate ca mina să fie responsabilă pentru contaminarea cu arsenic din zonă.

“Oricine vorbește deschis despre ceea ce se întâmplă în mină își va pierde locul de muncă”,

spune sindicalistul marocan Omar Oubouhou. Managem este unul dintre cei mai mari angajatori din zona slabă din punct de vedere structural – și aparține familiei regale, motiv pentru care condițiile din mină nu s-au schimbat. În plus, potrivit lui Oubouhou:

“Muncitorii nu sunt informați cu privire la riscuri”.

Multe accidente de muncă, în care sunt implicați aproximativ 1 300 de angajați, nu sunt raportate, iar între 2008 și 2022 au existat cel puțin 11 decese.

Lista auto se extinde. Renault, și el client al marocanilor

Asta nu se potrivește cu imaginea pe care BMW a zugrăvit-o atunci când a semnat contractul cu Managem în 2020:

“Pentru noi, extragerea și prelucrarea responsabilă din punct de vedere etic a materiilor prime începe chiar de la începutul lanțului valoric”,

a asigurat atunci un manager BWM.

Renault a devenit în curând unul dintre clienții minei. Conducerea companiei neagă faptul că în timpul exploatării cobaltului din Bou Azzer se eliberează arsenic, ceea ce expertul Wolf von Tümpling nu crede că este credibil.

Legea privind lanțul de aprovizionare este în vigoare în Germania de la începutul anului, impunând companiilor precum BMW să respecte standardele privind drepturile omului și mediul în lanțurile lor valorice. Cu toate acestea, este dificil de implementat în cazul cobaltului.

De departe, cea mai mare parte a rezervelor cunoscute din lume, aproximativ 60 %, se află în Congo, unde se spune că se practică frecvent munca copiilor, în special în minele mici.

scroll to top