Închide

Industria aviației se pregătește de lansarea avioanelor cu hidrogen. Dar cine plătește modernizarea infrastructurii?

Avatar
airplane, takeoff, plane

Fotografie de bilaleldaou pe Pixabay

Timp de citire: 3 minute

Sectorul aviației din UE se pregătește să lanseze avioane electrice și pe hidrogen, despre care producătorii prevăd că vor ajunge pe piețe până în 2035. Dar cine ar trebui să plătească pentru modernizarea costisitoare a infrastructurii necesare pentru deservirea acestor avioane este o întrebare controversată pentru industrie, potrivit Euractiv.

În timp ce aeronavele electrice nu sunt de așteptat să aibă nevoie de schimbări majore ale infrastructurii pentru reîncărcare, producția, transportul și stocarea hidrogenului reprezintă o provocare mai semnificativă.

Hidrogenul trebuie păstrat la temperaturi extrem de scăzute pentru a rămâne sub formă lichidă: în jur de -252 de grade Celsius. De asemenea, este mai voluminos decât kerosenul, ceea ce înseamnă că vor fi necesare facilități de depozitare considerabile.

Pentru avioanele electronice, propunerea de reîncărcare este mai simplă: pe lângă conexiunile de încărcare electrică, aeroporturile vor stoca probabil bateriile la fața locului, permițând companiilor aeriene să schimbe imediat bateria uzată cu una încărcată, scurtând timpul de livrare.

Costul total pentru renovarea aeroporturilor din bloc este de așteptat să ajungă la miliarde.

Legislatorii UE ezită să propună obiective obligatorii privind instalațiile de încărcare cu hidrogen și electricitate pentru aeroporturi, având în vedere lipsa de certitudine cu privire la modul în care se va dezvolta tehnologia. În schimb, au lăsat în seama statelor membre să își dezvolte propriile planuri de infrastructură pentru o aviație curată.

Gradul în care contribuabilii, aeroporturile, producătorii de combustibil, producătorii de avioane și companiile aeriene ar trebui să suporte costurile upgrade-urilor este o dezbatere deschisă.

Grupul de lobby al companiilor aeriene A4E a propus ideea de a utiliza fonduri de la Facilitatea UE pentru conectarea Europei, care sprijină conexiunile de transport transfrontalier în bloc. Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă acest lucru va câștiga sprijin politic.

În timp ce aeroporturile sunt candidați evidenti pentru a face cheltuielile de capital necesare, companiile aeriene fac presiuni pentru o mai mare supraveghere reglementară a investițiilor, temându-se că tarifele aeroportuare vor crește semnificativ.

Operatorii de avioane plătesc în prezent pentru utilizarea aeroporturilor prin tarife de decolare și aterizare, care sunt reglementate de Directiva UE privind taxele de aeroport. Dar o modernizare costisitoare a infrastructurii va crește inevitabil costurile, deoarece aeroportul încearcă să-și recupereze investiția.

În comentariile trimise prin e-mail, ACI Europe, o asociație comercială importantă care reprezintă aeroporturile, a declarat pentru EURACTIV că investițiile din industrie ar trebui sprijinite prin stimulente, prin politici „consecvente și stabile”.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că este necesară o „conversație pe scară largă” cu părțile interesate din aviație pentru a se asigura că sunt puse în aplicare măsurile de politică adecvate pentru a face zborul alimentat cu hidrogen o realitate.

Airbus, cel mai mare producător de avioane din lume, s-a angajat să scoată pe piață o aeronavă alimentată cu hidrogen până la mijlocul anilor 2030.

Producătorul din Toulouse a declarat pentru EURACTIV că se consideră un „facilitator” al trecerii la hidrogen. Compania a semnat deja o serie de acorduri cu jucători din industria aviației – de la companii de inginerie până la producători de hidrogen – pentru a se pregăti pentru introducerea noului avion.

Aceasta include un memorandum de asociere cu ACI Europe, semnat în iunie, pentru a colabora la standardele tehnice pentru noua infrastructură de încărcare și realimentare.

La începutul acestui an, Airbus a anunțat planuri de a testa un motor cu reacție alimentat cu hidrogen până în 2026. Până în 2028, companiile aeriene vor putea face un avans pentru a le achiziționa. Și până în 2050, se prevede că aproximativ 75% din aeronave la nivel global vor folosi tehnologia curată, în prezent în curs de dezvoltare.

scroll to top