Închide

Inspectoratul de Stat în Construcții intră în… reconstrucție. Zeci de posturi se suprapun

Avatar
Isc Inspectoratul De Stat In Constructii

Foto: capital.ro

Timp de citire: < 1 minut

Un proiect de lege pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 63/2001 privind înfiinţarea Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) a fost pus în consultare publică, la rubrica “Transparenţă”, pe site-ul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Potrivit MDLPA, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a decis elaborarea unui proiect de act normativ privind reforma instituţională a ISC, unitate subordonată ministerului, prin desfiinţarea structurilor intermediare regionale şi reducerea costurilor aferente.

“Aşa cum prevede legea, proiectul de act normativ va rămâne în dezbatere publică pentru următoarele 10 zile, timp în care toţi cei care consideră a fi necesare anumite observaţii le pot face şi le pot trimite la minister. Din analizarea activităţii ISC, se constată o suprapunere evidentă a atribuţiilor la nivel central, regional şi judeţean, de aceea este necesară o reformă instituţională privind eliminarea structurilor regionale. 19 atribuţii ale inspectorilor-şefi regionali se regăsesc şi în atribuţiile inspectorilor-şefi judeţeni, iar 29 de atribuţii ale şefilor de serviciu regionali se regăsesc şi la nivel judeţean pentru posturi de conducere. Totodată, registraturile acestor niveluri deservesc acelaşi scop. Întreaga structură arată o dublare a sarcinilor şi o ineficienţă a costurilor”, a declarat Cseke Attilla, citat într-un comunicat al MDLPA transmis vineri AGERPRES.

scroll to top