Închide

Interdicția unor componente Huawei ar avea un impact semnificativ asupra reţelei de telefonie din Germania

Avatar
67934254 104646904235022 4761248225761951744 N

foto: Facebook / Inverter Huawei

Timp de citire: < 1 minut

O interdicţie asupra anumitor componente ale companiilor chineze Huawei şi ZTE ar putea avea un impact semnificativ asupra reţelei de telefonie mobilă a Germaniei, dacă acestea ar trebui înlocuite la scară mai mare, potrivit unei scrisori a Ministerului german al Economiei, văzută de Reuters.

Guvernul german efectuează în prezent o analiză a furnizorilor de tehnologie de telecomunicaţii, despre care spune că nu este îndreptată către anumiţi producători.

Dacă sunt necesare modificări ample ca urmare a unei interdicţii sau a unei reglementări, ”este posibil să existe un impact semnificativ asupra funcţionării reţelelor mobile şi asupra îndeplinirii cerinţelor de acoperire”, se spune în scrisoarea către comisia economică a camerei inferioare a Parlamentului.

Impactul precis asupra operatorilor de telefonie mobilă şi a altor actori economici nu este posibil de evaluat, a adăugat ministerul, deoarece depinde de deciziile individuale, precum şi de perioadele de tranziţie.

Evaluarea făcută de guvern ar putea duce la solicitarea ca operatorii să elimine şi să înlocuiască componentele deja încorporate în reţelele 5G.

Conform legislaţiei actuale, aceştia nu ar primi compensaţii.

Criticii Huawei şi ZTE spun că legăturile lor strânse cu serviciile de securitate ale Beijingului înseamnă că încorporarea componentelor acestora în reţelele mobile ar putea oferi spionilor şi chiar sabotorilor chinezi acces la infrastructura esenţială.

Huawei, ZTE şi guvernul Chinei resping astfel de afirmaţii, spunând că sunt motivate de o dorinţă protecţionistă de a sprijini rivalii non-chinezi.

scroll to top