Închide

„Interziceți returnarea gratuită!” Organizație belgiană, de partea IMM-urilor în e-commerce

Avatar
Return E Commerce

Foto: RetailDetail.eu

Timp de citire: < 1 minut

O organizație belgiană pentru antreprenori independenți solicită interzicerea la nivel european a returnărilor gratuite. Organizația pentru sprijinul IMM-urilor Unizo spune că interdicția va fi benefică atât pentru climă, cât și pentru magazinele online mici. Actualmente, aceștia din urmă se simt obligați să copieze giganții mondiali ai comerțului electronic care pot oferi returnări gratuite mai ușor datorită beneficiilor la scară.

Managerul Danny Van Assche se aruncă într-un comunicat de presă:

„Să poți comanda articole impulsiv și fără reținere, știind că mai târziu le poți returna pe toate – și gratuit, este de-a dreptul decadent. Chiar și cei care o fac, își dau seama în adânc că ceva nu este în regulă. Și mai mult: nu este doar contrar tuturor principiilor sănătoase ale sustenabilității, ci este, de asemenea, pur și simplu decadent. Nimic nu este cu adevărat gratuit.”

Potrivit Unizo, atât mediul, cât și economia locală suferă mult din cauza politicilor de returnare gratuită, dar daunele rămân ascunse din punctul de vedere al clienților.

„Oamenii comandă din ce în ce mai mult online, deoarece știu că pot oricând să se răzgândească după aceea. Interzicerea returnării gratuite va face ca toți consumatorii să comande mai puțin impulsiv și să returneze mai puține articole la magazinele online. O astfel de interdicție ar însemna, de asemenea, că e-tailerii locali (n.r. comercianți online locali) pot începe să perceapă un preț corect pentru posibilele returnări”, afirmă Van Assche, citat de Retail Detail.

“De asemenea, vor avea costuri mai mici, deoarece serviciul va fi mai rentabil.”, spune managerul organizației antreprenoriale.

Prin urmare, organizația Unizo îndeamnă factorii de decizie europeni și naționali să înceapă să scrie o interdicție privind returnarea gratuită ca la carte, conform unei legi solicitate.

scroll to top