Închide

Israelul va construi o conexiune de fibră optică între Europa și Asia

Avatar
network, telecommunication, fiber optic

Fotografie de Andreanyt pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Proiectul de 158 de mile, construit de-a lungul traseului unei conducte de petrol existente, “va poziționa Israelul ca o punte terestră de comunicare care va lega țările din Golf și Asia de Europa”.

Israelul va construi un cablu de fibră optică de 254 de kilometri (158 de mile) între Marea Mediterană și Marea Roșie, creând o legătură continuă între Europa și țările din Golf și Asia, a declarat duminică Ministerul de Finanțe, potrivit Ynetnews.com.

Grupul energetic de stat EAPC, Eilat-Ashkelon Pipeline Company, va construi cablul de-a lungul traseului unei conducte de petrol pe care o operează în Israel, de la portul Ashkelon din Marea Mediterană la Eilat, în nordul Mării Roșii, a precizat ministerul într-o declarație.

Directorul executiv al EAPC, Itzik Levy, a declarat că proiectul “va poziționa Israelul ca o punte terestră de comunicații care va lega țările din Golf și Asia de Europa”.

Cablul se va conecta la cablurile submarine care ajung pe coastele Israelului. Acesta va fi disponibil pentru orice companie de telecomunicații cu licență în Israel, în baza unui contract de închiriere pe 25 de ani, a precizat ministerul.

EAPC, sau Europe Asia Pipeline Company, își oferă conducta ca o alternativă la Canalul Suez.

Grupurile de protecție a mediului au numit-o de mult timp un pericol și au pus sub semnul întrebării istoricul de siguranță al companiei. Cel mai notabil este faptul că, în 2014, o breșă într-o conductă a inundat o rezervație naturală din deșert cu 5 milioane de litri de petrol.

Ministerul a declarat că implementarea fibrei optice de-a lungul traseului conductei va ajuta la monitorizarea oricăror modificări ale terenului și la detectarea posibilelor scurgeri.

scroll to top