Închide

Italia: Cel mai mare premiu acordat la o extragere de loterie în Europa. Recordul mondial e încă departe

Avatar
Superenalotto

Sursa foto: SuperEnalotto.

Timp de citire: < 1 minut

Un grup alcătuit din 90 de jucători a ghicit toate cele şase numere extrase la o loterie din Italia, asigurându-şi un câştig record de peste 371 de milioane de euro, potrivit agenției de presă dpa, citată de Agerpres.

Acesta este cel mai mare jackpot acordat până în prezent după o extragere la o loterie din Europa, deși recordul mondial absolut este încă departe.

Extragerea “Superenalotto” a avut loc joi seară. Câştigătorii – care au mizat câte 5 euro şi a căror identitate nu a fost dezvăluită – vor primi peste 4 milioane de euro fiecare.

Deşi loteria spaniolă de Crăciun “El Gordo” acordă premii în valoare de peste 2 miliarde de euro, jackpotul său nu creşte cu fiecare rundă rămasă fără câştigător. În plus, câştigurile sunt distribuite unui număr mare de jucători.

În cadrul “Superenalotto” din Italia jucătorii trebuie să selecteze şase numere, de la 1 la 90. Nu a mai existat niciun câştigător la această loterie din mai 2021 – de aproape 21 de luni. Câştigurile au revenit unor jucători din 16 dintre cele 20 de regiuni ale Italiei.

Jackpotul care a stabilit un record mondial a fost acordat în noiembrie anul trecut, când un jucător din California, Statele Unite, a câştigat la o extragere a loteriei “Powerball” suma de 2,04 miliarde de dolari.

scroll to top