Închide

Kaufland Bulgaria mizează pe tehnologia self-checkout. K-Scan câștigă popularitate

Avatar
066146e29ad8bc54e0b52768fe0e622e

Foto: seenews.com

Timp de citire: 2 minute

Kaufland Bulgaria investește peste 1 milion de BGN (511 000 EUR) în instalarea de noi case de marcat în toate magazinele sale, potrivit ESM Magazine.

Șase case de marcat cu autoservire sunt acum disponibile pentru clienții Kaufland la punctul de vânzare al retailerului din Pernik – Hristo Smirnenski.

Kaufland plănuiește să adauge zece noi zone de autocompensare și să extindă alte cinci zone existente în cursul acestui an.

Astfel, cumpărătorii vor avea la dispoziție peste 80 de noi case de marcat cu autoservire, amplasate atât în punctele de vânzare noi, cât și în cele recent modernizate.

Lansarea caselor de marcat

Din 2021, Kaufland Bulgaria a instalat deja 229 de case de marcat cu auto-checkout în 36 de magazine la nivel național.

Potrivit retailerului, clienții bulgari consideră că self-checkout-urile sunt atrăgătoare, deoarece le permit să economisească timp, precum și pentru că oferă o varietate de opțiuni de plată (numerar, cardd și bonuri alimentare electronice).

Retailerul deținut de Schwarz Group spune că peste 30% dintre clienții săi folosesc deja self-checkout-urile, iar acest număr este în creștere de la an la an.

Serviciul K-Scan

Anul trecut, Kaufland Bulgaria a devenit primul comerciant cu amănuntul din țară care a oferit autoscanare prin serviciul K-Scan.

Acesta le permite clienților să își scaneze cumpărăturile în timp ce fac cumpărăturile, folosind un scaner portabil sau telefonul lor. Apoi, ei plătesc doar la casieria automată folosind un cod QR. Pentru a utiliza K-Scan, clienții trebuie doar să își înregistreze cardul Kaufland la intrarea în magazin.

În prezent, acest program pilot este disponibil doar în două magazine Kaufland din Sofia, în Banishora și Ovcha Kupel.

Kaufland Bulgaria este un jucător important în industria bulgară de retail, cu 65 de hipermarketuri în 35 de orașe și vânzări anuale de peste 2 miliarde BGN (1 miliard de euro). De la lansarea sa în 2006, Kaufland a investit în total 1,6 miliarde de BGN (818 milioane de euro) în infrastructură în rețeaua de magazine din Bulgaria.

scroll to top