Închide

Legislatorii UE le-ar putea impune producătorilor auto reducerea cu 70% a emisiilor de carbon

Avatar
carsharing, electric car, auto

Fotografie de andreas160578 pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Comisia de mediu a Parlamentului European (ENVI) urmează să voteze standardele obligatorii de CO2 pentru producătorii de automobile, miercuri (11 mai), cu posibilitatea de a solicita o țintă de reducere cu 70% până în 2030, potrivit Euractiv.

Producătorii sunt deja obligați să construiască mașini care emit mai puțin CO2, inclusiv vehicule electrice. Votul de miercuri va determina cât de repede vor trebui companiile să treacă la producție cu emisii reduse de CO2 și când vor trebui să înceteze să vândă vehicule cu motor cu combustie.

Data de eliminare treptată a vehiculelor cu motor cu combustie este un subiect „redeschis în mod regulat, în principal de către PPE [Partidul Popular European, centru-dreapta], care consideră că utilizarea motorului cu combustie nu ar trebui să se încheie în 2035”, a spus Pascal Canfin, președintele comisiei ENVI.

La vot, deputații europeni sunt așteptați să propună o țintă de reducere cu 70% până în 2030 a numărului de vehicule care emit gaze cu efect de seră.

Prin comparație, Comisia Europeană a stabilit un obiectiv de reducere cu 55% pentru reducerea vehiculelor care emit CO2 pentru 2030 și o eliminare completă pentru 2050.

Cu toate acestea, poate fi dificil pentru comitetul ENVI să adopte propunerea ambițioasă de 70%.

Potrivit lui Canfin, „există o majoritate progresistă, de la Stânga la Renew, plus câțiva membri PPE care nu ar susține o linie PPE prea conservatoare”. El a adăugat, „aceasta majoritate este îngustă, maxim 2 – 3 voturi, dar există”, a adăugat el.

Dacă majoritatea de două treimi nu este atinsă, linia PPE ar putea fi mai aproape de a fi adoptată.

Această abordare „contestă profund neutralitatea climatică”, potrivit lui Canfin, care a adăugat că poziția PPE „nu se bazează pe o realitate industrială”, ci pe „o poziție pur ideologică constând în a spune „nu vrem sfârșitul motorului cu ardere””.

Grupul PPE nu a răspuns încă solicitării de comentarii a EURACTIV.

Pe teren, producătorii anticipează deja standardele viitoare ale UE.

Producătorul de mașini Stellantis, de exemplu, a anunțat deja că va înceta să mai producă mașini care emit CO2 până în 2030, pe piața europeană. Producătorul german de automobile Volkswagen, la rândul său, a declarat că își propune ca vehiculele electrice să reprezinte 70% din vânzările sale până la aceeași dată.

„O mare majoritate a producătorilor au deja un plan de zero emisii pentru perioada 2030-2032”, a spus Canfin. „Există un spațiu real de manevră, realist din punct de vedere industrial, pentru a depăși obiectivul de -55% al ​​Comisiei”, a adăugat el.

După votul din comisia ENVI, Parlamentul European va vota în ședința plenară din iunie.

Potrivit Canfin, deputații vor decide probabil ceva între propunerea ENVI de reducere cu 70% și propunerea Comisiei de a reduce emisiile cu 55% până în 2030 – puncte procentuale care ar putea fi decisive în lupta împotriva încălzirii globale.

scroll to top