Închide

Lovitură pe piața vestimentară: Esprit își cere insolvența în Elveția

Avatar
Esprit Shop

Foto: retaildetail.eu

Timp de citire: < 1 minut

Sucursala elvețiană a Esprit a depus cererea de insolvență. A devenit inevitabil din cauza problemelor fluxului de numerar: toate magazinele integrate se închid, transmite RetailDetail.

Esprit Switzerland Retail AG, filiala elvețiană a brandului de modă Esprit, a depus luni cerere de insolvență.

„Insolvența și închiderea magazinelor au fost inevitabile”,

a spus compania într-un comunicat de presă. Din punct de vedere financiar, nu mai este viabil să continue operațiunile de retail în structura lor actuală din Elveția, a precizat grupul.

Drept cauze, lanțul de îmbrăcăminte oferă încetinirea economică generală combinată cu creșterea bruscă a costurilor energetice și logistice, precum și reticența consumatorilor din Europa. În plus, chiriile pentru „magazinele de dimensiuni necorespunzătoare” au devenit prea mari. Ca urmare, fluxul de numerar a devenit insolvabil.

Reorganizare cuprinzătoare

Falimentul afectează doar operațiunile companiei de retail în Elveția. Prin urmare, alte țări sunt protejate, la fel ca magazinele de franciză și operațiunile cu ridicata. Esprit spune că se concentrează acum „pe o reorganizare cuprinzătoare și pe consolidarea operațiunilor sale cu partenerii angro și de franciză”. De asemenea, brandul de modă dorește să genereze un nou impuls în comerțul electronic.

În prima jumătate a anului 2023, vânzările Esprit au scăzut cu 17%, tot din cauza comportamentului consumatorilor, în timp ce profiturile au scăzut la o 84 milioane de euro. În a doua jumătate a anului, grupul a prezis îmbunătățiri, dar la începutul lunii februarie lanțul a fost nevoit să emită un alt avertisment de profit: vânzările și profiturile continuă să scadă.

scroll to top