Închide

LVMH înregistrează o creștere a vânzărilor și a profitului în 2023

Avatar
Louis Vuitton

Foto: fashionunited.com

Timp de citire: 2 minute

LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton a înregistrat venituri de 86,2 miliarde de euro în 2023, echivalent cu o creștere de 9% raportată și o creștere organică de 13%, potrivit Fashion United.

În al patrulea trimestru, creșterea organică a veniturilor a ajuns la 10%.

Compania a declarat într-un comunicat că profitul din operațiuni recurente a fost de 22,8 miliarde de euro pentru 2023, în creștere cu 8%, în timp ce cota de grup din profitul net a fost de 15,2 miliarde de euro, în creștere cu 8%.

Comentând despre tranzacțiile pe întregul an, Bernard Arnault, președinte și CEO al LVMH, a declarat: „Performanța noastră din 2023 ilustrează atractivitatea excepțională a caselor noastre și capacitatea lor de a stârni dorința, în ciuda unui an afectat de provocările economice și geopolitice. Grupul a înregistrat din nou o creștere semnificativă a veniturilor și profiturilor.”

LVMH înregistrează o creștere puternică în toate mărcile de bază

Grupul de afaceri Fashion & Leather Goods a atins o creștere organică a veniturilor de 14% și 9% raportate în 2023 la 38,6 miliarde de euro. Profitul din operațiuni recurente a crescut cu 7%.

Compania a adăugat că Louis Vuitton, Christian Dior, Celine, Loewe, Loro Piana, Fendi, Rimowa, Marc Jacobs și Berluti au avut toate rezultate pozitive de creștere.

Grupul de afaceri Parfumuri și Cosmetice a înregistrat o creștere organică a veniturilor de 11% și 7% raportate la 7.722 milioane de euro, determinată de politica sa selectivă de retail și strategia de inovare, susținută de centrul de cercetare al LVMH. Profitul din operațiuni recurente a crescut cu 8%.

Grupul de afaceri Watches & Jewelry a înregistrat o creștere organică a veniturilor de 7% și 3% raportate la 10,8 miliarde de euro în 2023, în timp ce profitul din operațiuni recurente a crescut cu 7%. Tiffany & Co. s-a angajat într-un nou capitol odată cu redeschiderea „The Landmark” la New York.

Grupul de afaceri Selective Retailing a înregistrat o creștere organică a veniturilor de 25% și 20% raportate la 14,9 miliarde de euro, iar profitul segmentului din operațiuni recurente a crescut cu 76%.

LVMH încrezător că va crește veniturile în 2024

În timp ce mediul geopolitic și macroeconomic rămâne incert, LVMH este încrezător în capacitatea sa de a continua să crească în 2024. Compania a spus că LVMH își va continua strategia axată pe dezvoltarea mărcii, susținută de inovații și investiții continue.

În Adunarea Acţionarilor din 18 aprilie 2024, LVMH va propune un dividend de 13 euro pe acţiune. Pe 6 decembrie 2023 a fost plătit un dividend intermediar de 5,50 euro pe acțiune, iar dividendul final de 7,50 euro pe acțiune va fi plătit pe 25 aprilie 2024.

scroll to top