Închide

Mai puține ambalaje în mediul înconjurător. RetuRO lansează magazinul online pentru comercianți

Avatar
Returo

Foto: Sistemul Garanție-Returnare din România

Timp de citire: 2 minute

RetuRO, administratorul Sistemului Garanție-Returnare din România, a anunțat lansarea magazinului online de unde comercianții pot procura accesoriile necesare organizării punctelor de colectare a ambalajelor marcate cu logo-ul SGR (saci de colectare, sigilii pentru sacii de colectare etc).

„E-shop-ul este disponibil în contul de utilizator din platforma RetuRO, iar compania oferă gratuit un set inițial de accesorii de colectare – atât pentru colectarea manuală, cât și pentru cea automată – destinat fiecărui comerciant care a semnat contractul cu RetuRO. Pentru a intra în posesia setului gratuit de accesorii este necesară plasarea comenzii în magazinul online”, se arată într-un comunicat oficial.

Comercianții pot să achiziționeze accesoriile de colectare doar din magazinul online RetuRO și sunt sfătuiți să consulte catalogul detaliat de produse, înainte de a efectua o comandă.

RetuRO îi invită să acceseze manualul SGR disponibil pe site pentru a descoperi, într-un singur loc, toate informațiile utile legate de SGR.

În manual sunt oferite, printre altele, detalii despre modalitatea de recunoaștere a ambalajelor purtătoare de garanție și despre circuitul lor în sistem.

Este, totodată, ghidul complet pentru implementarea Sistemului de Garanție-Returnare și oferă detalii cu privire la:

  • procedura de înscriere a comercianților în Sistemul de Garanție-Returnare;
  • procesul de semnare a contractului;
  • cum se operează un punct de returnare;
  • cum se realizează colectarea ambalajelor;
  • care va fi circuitul banilor (de la tariful de gestionare până la costul accesoriilor de colectare).

RetuRO a mai precizat că manualul, împreună cu alte informații necesare, pot fi descărcate de pe următorul link https://returosgr.ro/documente-comercianti, care se găsește pe site-ul RetuRO, la secțiunea comercianți.

Ce este RetuRO?

RetuRO Sistem Garanție Returnare S.A. ( www.returosgr.ro ) este o companie ce funcționează pe principiul not for profit – ceea ce înseamnă că eventualul profit realizat de companie în urma colectării de ambalaje de băuturi va fi reinvestit, exclusiv, în dezvoltarea SGR. Compania a fost creată de un consorțiu de trei acționari privați: Asociația Berarii României pentru Mediu (30%), Asociația Producătorilor de Băuturi Răcoritoare pentru Sustenabilitate (30%) și Asociația Retailerilor pentru Mediu (20%) și un acționar public, statul român, prin autoritatea centrală de mediu, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (20%).

RetuRO, administratorul SGR, funcționează cu finanțare exclusiv privată și are rolul de a asigura transparența asupra cantităților de ambalaje pentru băuturi puse pe piață și returnate de consumatori, contribuind la dezvoltarea durabilă a României, prin gestionarea responsabilă a deșeurilor de ambalaje, în vederea atingerii țintelor de reciclare impuse României de către Uniunea Europeană.

scroll to top