Închide

Mamaia | Derapaje la plajă, ediția 2022: Taxă în funcție de dimensiunea cearșafului

Avatar
sun, sunblock, sun block

Fotografie de kaboompics pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

100 lei taxa pentru un cearșaf cu dimensiunea de 0,7×1m și 200 lei taxa pentru un cearșaf cu dimensiunea de 1,4×2m sunt prețurile percepute de unii operatori de plajă din Mamaia, anunță Asociația Pro Consumatori, citată de ziare.com, avertizând că astfel de practici sunt ilegale.

294447340 1752976318389526 6478758325398752740 N
foto: Facebook / Asociatia Pro Consumatori

”Cu siguranță vă întrebați ce instituție ar trebui să sancționeze astfel de derapaje. Potrivit ordinului nr. 1204/2010 pentru aprobarea Normelor metodologice privind autorizarea plajelor în scop turistic, astfel de taxe sunt interzise pentru cei care fac plaja pe cearceaf. Fiecare operator de plajă este obligat ca din suprafața de plajă pentru care a obținut drept de folosință pentru o perioadă determinată de la 1 an la 7 ani, să delimiteze o suprafață de 30% destinată plajei pe nisip, în așa fel încât această suprafață să nu se suprapună cu zona destinată amplasării sezlongurilor, iar o latură a acestei suprafețe să reprezinte limita dinspre apă a plajei”, arată Asociația Pro Consumatori într-o postare pa pagina de Facebook.

Totodată, suprafața delimitată pentru plaja pe nisip trebuie să fie semnalizată prin intermediul unei plăcuțe pentru a atrage atenția turiștilor, potrivit sursei citate, însă prea puțini operatori respectă acest regulament.

”Echipa APC a constatat că una din trei plaje nu are delimitată suprafața destinată plajei pe nisip. Din păcate, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, autoritatea statului responsabilă pentru respectarea regulilor privind amenajarea sectoarelor/subsectoarelor de plajă, (…), nu-și face simțită prezența pe litoralul românesc prin intermediul inspectorilor de la Direcția de Autorizare și Monitorizare”, scrie APC.

scroll to top