Închide

Mare atenție la hoții de buzunare când călătoriți în Europa. În ce țară s-au reportat cele mai multe furturi?

Avatar
rome, trevi, evening

Fotografie de user32212 pe Pixabay

Timp de citire: 3 minute

Mii de oameni se confruntă în fiecare an cu coșmarul de a li se fura obiectele de valoare în străinătate. Turiștii sunt adesea ținta hoților, deoarece sunt mai puțin conștienți de împrejurimile lor, potrivit Euronews.

În zonele aglomerate și în jurul atracțiilor populare, călătorii trebuie să fie deosebit de vigilenți pentru a evita să devină victime.

Așadar, unde este cel mai probabil să fiți expus riscului de a fi jefuit de hoți de buzunare și cum vă puteți proteja împotriva lor?

Care este cea mai rea țară europeană pentru hoții de buzunare?

Experții în compararea asigurărilor de călătorie de la Quotezone.co.uk au publicat un raport care clasifică țările europene în funcție de riscul de a fi jefuit.

Compania a folosit recenziile călătorilor pentru a calcula numărul de mențiuni de furt din buzunare la cele mai importante cinci atracții turistice din fiecare țară.

Destinația cu cea mai mare probabilitate de a fi furat din buzunare a fost Italia, potrivit Indexului european al hoților de buzunare realizat de Quotezone.

Vizitatorii care au vizitat Colosseumul, Fontana di Trevi și Panteonul din Roma, Duomo di Milano din Milano și Gallerie degli Uffizi din Florența au menționat faptul că li s-au furat obiecte în 1 906 comentarii de călătorie online, în 2022.

Acest lucru echivalează cu 463 de mențiuni de furt din buzunare la fiecare milion de vizitatori ai principalelor atracții turistice din Italia – cea mai mare proporție dintre toate țările europene.

Franța are al doilea cel mai mare număr de mențiuni de furt din buzunare, cu 283 la fiecare milion de vizitatori. Toate cele cinci atracții monitorizate de Quotezone se află în capitala Paris.

Țările de Jos s-au clasat pe locul al treilea în ceea ce privește indicele furturilor din buzunare.

În ciuda reputației Barcelonei în ceea ce privește furturile din buzunare, Spania a ocupat doar locul șase pe listă. Recenzile au avut de cinci ori mai puține mențiuni de furt decât în Italia.

Țările cu cele mai puține relatări despre furt din buzunare au fost Republica Irlanda, cu 30 de mențiuni la un milion de vizitatori, și Polonia, cu 18.

Care sunt cele mai bune modalități de a vă proteja împotriva hoților de buzunare?

“Furtul se poate întâmpla oriunde, iar punctele de atracție turistică sunt locuri convenabile pentru ca infractorii să țintească portofelele și poșetele turiștilor în timp ce aceștia sunt ocupați cu vizitarea obiectivelor turistice”, spune Greg Wilson, fondator și CEO al Quotezone. “Atracțiile emblematice, precum Turnul Eiffel din Paris și Fontana di Trevi din Roma, sunt deosebit de populare printre hoții de buzunare, deoarece se pot mișca mai discret printre mulțimile mari.”

El recomandă vizitatorilor să lase obiectele de valoare, cum ar fi bijuteriile scumpe, într-un seif din hotel. Wilson sugerează, de asemenea, să călătorească cu o geantă încrucișată sigură care se închide cu fermoar pentru a păstra telefoanele și portofelele în siguranță sau chiar o centură pentru bani.

“Încercați să nu lăsați niciodată bunurile personale nesupravegheate, deoarece companiile de asigurări de călătorie cer călătorilor să aibă “grijă rezonabilă” și ar putea respinge cererile de asigurare pentru furt dacă obiectele au fost lăsate singure”, avertizează el. “De asemenea, este important să nu uitați să obțineți un raport de poliție pentru pierderea sau furtul unui obiect dacă ați fost jefuit, deoarece acest lucru va susține cererea de asigurare.”

De asemenea, este o idee bună să aveți copii ale documentelor importante și să le stocați online. Descărcați o aplicație “find my phone” și asigurați-vă că toate datele dvs. sunt salvate și că fotografiile dvs. sunt încărcate automat în spațiul de stocare online, în cazul în care vă este furat telefonul.

scroll to top