Închide

UK a anunțat că vrea o lansare pe scară largă a vehiculelor autonome pe drumuri până în 2025

Avatar
vehicle, autonomous, autonomous driving

Fotografie de falco pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Marea Britanie a anunțat vineri că dorește o lansare pe scară largă a vehiculelor autonome pe drumuri până în 2025, anunțând planuri pentru noi legi și finanțare de 100 de milioane de lire sterline (119,09 milioane de dolari), informează Reuters.

Guvernul a spus că dorește să profite de piața emergentă a vehiculelor autonome, pe care a evaluat-o la 42 de miliarde de lire sterline și a estimat că ar putea crea 38.000 de noi locuri de muncă.

„Vrem ca Marea Britanie să fie în fruntea dezvoltării și utilizării acestei tehnologii fantastice și, de aceea, investim milioane în cercetare vitală în domeniul siguranței și stabilirea legislației pentru a ne asigura că obținem pe deplin beneficiile pe care această tehnologie le promite”,

a declarat secretarul pentru Transport, Grant Shapps.

În timp ce unele vehicule cu funcții de conducere autonomă ar putea fi permise pe drumuri mari până anul viitor, anunțul de vineri a stabilit și cadrul pentru o lansare mult mai largă, inclusiv pentru transportul public și vehiculele de livrare.

Pachetul de finanțare a inclus 35 de milioane de lire sterline pentru cercetarea în materie de siguranță, care ar urma să fie introdusă în noua legislație planificată să fie în vigoare până în 2025.

„Legislația ar prevedea că producătorii sunt responsabili pentru acțiunile vehiculului atunci când se conduce singur, ceea ce înseamnă că un șofer uman nu ar fi răspunzător pentru incidentele legate de conducere în timp ce vehiculul deține controlul”,

se arată într-un comunicat al guvernului.

scroll to top