Închide

Merck achiziționează Prometheus Biosciences Inc pentru 10,8 miliarde de dolari

Avatar
Molnupiravir Merck

Foto: Bloomberg.com

Timp de citire: < 1 minut

Merck & Co a convenit să achiziționeze Prometheus Biosciences Inc pentru aproximativ 10,8 miliarde de dolari pentru a consolida prezența companiei în domeniul imunologiei, au declarat duminică, 16 aprilie a.c., companiile.

În declarația comună se precizează că Merck, prin intermediul uneia dintre subsidiarele sale, va plăti 200 de dolari pe acțiune pentru compania de biotehnologie specializată în produse pentru tratarea bolilor imunologice. Aceasta reprezintă o primă de 75% față de prețul de închidere de 114,01 dolari pentru acțiunile Prometheus de vineri.

Prometheus avea o capitalizare de piață de 5,42 miliarde de dolari la închiderea de vineri.

Merck era în căutarea unor tranzacții pentru a se proteja de o eventuală pierdere de venituri pe măsură ce brevetele pentru imunoterapia sa împotriva cancerului Keytruda care vor începe să expire spre sfârșitul deceniului.

“Acordul cu Prometheus va accelera prezența noastră în creștere în imunologie, unde există în continuare nevoi substanțiale neacoperite de către pacienți. Această tranzacție adaugă diversitate la portofoliul nostru global”, a declarat președintele și directorul executiv al Merck, Robert Davis.

Tranzacția, care a fost raportată pentru prima dată de Wall Street Journal, ar trebui să se încheie în al treilea trimestru al anului, au declarat companiile.

În februarie, Merck a prognozat pentru 2023 venituri sub estimările Wall Street și o scădere abruptă așteptată a vânzărilor tratamentului său antiviral COVID-19.

scroll to top