Închide

Discounterul rus Mere își închide singurul magazin belgian

Avatar
Shutterstock 1788140966 Mere

Foto: retaildetail.eu

Timp de citire: 2 minute

Mere, „superdiscounterul” rus care plănuia o invazie în Europa de Vest, își închide singurul magazin belgian la doar patru luni după deschidere. Lanțul susține că încă urmărește zece magazine în țară, dar planurile sale occidentale au fost în mod repetat serios afectate, transmite RetailDetail.eu.

Povestea încurcată a lui Mere în Belgia ia o nouă întorsătură: primul (și, deocamdată, singurul) magazin se închide luna viitoare, la doar patru luni după deschiderea în iunie. Rămâne de văzut dacă vor fi multe vânzări în ultimele zile, deoarece furnizorii au fost instruiți să vină să-și ridice toate produsele începând de săptămâna viitoare.

Cu toate acestea, discounterul rus este încă combativ: conform propriei declarații pe Facebook, intenționează în continuare să deschidă cel puțin zece magazine în marile orașe belgiene. Dacă vor fi deschise efectiv, rămâne de văzut: ambiția inițială de a deschide zece magazine aproape dintr-o dată în 2021 a eșuat. Mai mult, la scurt timp după invazia rusă a Ucrainei, compania și-a închis și toate magazinele britanice și spaniole și și-a oprit planurile în Franța.

Mult zgomot pentru nimic?

Anul trecut, Mere și-a anunțat intenția de a veni și în Belgia, cu magazine în Couvin, Flémalle și Opwijk „deja asigurate”. Primul nu a obținut permisele necesare, de al doilea nu s-a mai auzit niciodată, dar magazinul din Opwijk, lângă Bruxelles, și-a deschis brusc porțile anul acesta – oarecum surprinzător, atât de curând după invazia rusă a Ucrainei.

„Luptătorul fără compromisuri de preț” are propriul stil, forțând furnizorii să livreze cu un sfert mai ieftin decât la discounterii concurenți. Mai mult, ei trebuie să ia înapoi stocurile nevândute. Oferta a rămas așadar foarte limitată, iar magazinul din Belgia nu a devenit niciodată un mare magnet pentru clienți.

scroll to top