Închide

Microsoft, planuri de investiții în lanțul hotelier indian Oyo. Care este valoarea acestora?

Avatar

Foto: hypebeast.com

Timp de citire: < 1 minut

Microsoft este în discuții avansate pentru a investi în lanțul hotelier indian Oyo, potrivit unei surse familiarizată cu situația, care a confirmat informația pentru CNBC.

Mărimea tranzacției nu este cunoscută, dar demararea hotelului cu sprijin SoftBank este evaluată la aproximativ 9 miliarde de dolari.

Știrea a fost raportată pentru prima dată de TechCrunch, care a declarat că acordul propus ar putea implica trecerea Oyo la utilizarea serviciilor cloud Microsoft.

Oyo nu a răspuns la solicitarea de comentarii a CNBC. De asemenea, Microsoft nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Oyo a strâns în această lună 660 de milioane de dolari pentru finanțarea datoriei de la investitorii instituționali mondiali, cu scopul de a utiliza capitalul pentru pararea cotizațiilor și alte investiții de afaceri.

Executivii superiori ai companiei au declarat că start-up-ul lucrează la o listă publică potențială, dar nu a oferit un calendar pentru IPO – o serie de start-up-uri indiene de înaltă valoare sunt în mijlocul intrării pe piețele publice.

Oyo s-a extins dincolo de India și pe piețe din SUA, Europa și Asia de Sud-Est.

Cu toate acestea, tactici îndoielnice pun la îndoială sănătatea start-up-ului indian, potrivit rapoartelor de anul trecut. Pandemia de coronavirus a agravat situația și a forțat lanțul hotelier să concedieze angajații pentru a reduce costurile și pierderile.

Odată cu creșterea ratelor de vaccinare și cu reducerea treptată a restricțiilor de către țări, cererea de călătorie recuperează lent. Luna trecută, fondatorul și CEO-ul Oyo, Ritesh Agarwal, a declarat pentru CNBC că rezervările zilnice ale companiei pentru sezonul estival s-au dublat în Europa, unde rata de vaccinare este relativ ridicată.

scroll to top