Închide

Ministrul de Finanțe: Cota unică este cea mai bună alegere pentru România

Avatar
accountant, accounting, adviser

Fotografie de Shutterbug75 pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Marcel Boloş, ministrul Finanţelor, s-a poziționat vineri în legătură cu cota unică, spunând că aceasta este cea mai bună alegere pentru România şi nu există niciun motiv pentru care ţara noastră să adopte un sistem de impozitare progresiv, scrie News.ro.

Boloșs a dat asigurări că, la nivelul Ministerului de Finanțe, nu există vreun plan pentru schimbarea cotei unice, pentru că ”datorită ei suntem competitivi fiscal în cursa pentru atragerea de investitori”.

Ministrul Finanţelor afirmă într-o postare că pe tema cota unică vs impozitare progresivă nu s-a schimbat nimic.

”Perspectiva mea este cât se poate de fermă: Cota unică este cea mai bună alegere pentru România. De ea am beneficiat cu toţii în ultimii 20 de ani, de când a fost implementată de Partidul Naţional Liberal”, spune ministrul.

Marcel Boloş arată că ”nu există niciun motiv pentru care ţara noastră să adopte un sistem de impozitare progresiv”.

”Sigur că este datoria Ministerului de Finanţe să facă diferite analize, unele chiar sugerate de organismele financiare internaţionale. Nu avem, însă, în plan să schimbăm cota unică. Datorită ei suntem competitivi fiscal în cursa pentru atragerea de investitori. Cota unică impulsionează forţa de muncă şi ajută românii să rămână cu mai mulţi bani în buzunare. Şi-a dovedit această utilitate imensă pentru economie şi populaţie”, mai afirmă Boloş.

scroll to top