Închide

Mircea Coșea: Deficitele sunt enorme. Vine o criză ce ne va afecta pe toți la supraviețuire

Avatar
Mircea Cosea 13934300

Foto: dcnews.ro

Timp de citire: 2 minute

“Deficitele noastre sunt enorme, ne împrumutăm, importăm mult”, a declarat profesorul de economie Mircea Coșea, care s-a arătat extrem de îngrijorat de soarta a milioane de români. Profesorul îl acuză pe Florin Cîțu de lipsă de sinceritate în relația cu românii, după declarațiile controversate ale acestuia prin care premierul demis vedea doar bunăstare în viețile românilor.

”E chiar jenant să auzi un prim ministru că vorbește despre lucruri care nu au nici o legătură cu realitatea. Doamne ferește! Noi trăim în lumea asta. Vezi ce se întâmplă cu prețurile din magazine, vezi ce se întâmplă cu asigurarea, cu benzina, cu toate lucrurile acestea și cred mai mult decât mi-am închipuit că până la sfârșitul anului vom avea o inflație de șapte, șapte și ceva la sută”, a declarat analistul Mircea Coșea, comentând, afirmația premierului interimar Florin Cîțu, care a anunțat că veniturile românilor au crescut.

Contactat de Antena3, economistul a amintit că însăși Banca Națională a României ne-a avertizat în legătură cu inflația.

”Cum poți să vorbești, Dumnezeule, despre așa ceva când lumea suferă în halul în care suferă, sunt atâția morți, vor muri oameni și din cauza frigului și a lipsei de alimente. Suntem într-o situație extrem de critică. Nu vreau să fiu pesimist, nu vreau să sperii pe nimeni. Am o experiență lungă, am o anumită vârstă care-mi permite să spun că această situație noi nu am trăit-o în ultimii 30 și ceva de ani. Intrăm într-o criză care ne va afecta pe toți. Și ne va afecta la supraviețuire, nu la economii sau la cine știe investiții imobiliare. Și domnul prim ministru demis vorbește despre așa ceva. În loc să fie sincer cu noi și să ne spună: este o situație grea, încercăm să facem, aveți răbdare, fiți alături de noi.  Dânsul ne spune niște lucruri care nu au nici o legătură cu nimic, dar chiar cu nimic. Cum poate să spună că au crescut veniturile și că trăim mai bine, când deficitele au crescut. Deficitele noastre sunt enorme. Se împrumută foarte mult, importăm foarte mult, nu prelucrăm materia primă, nu suntem în stare să menținem binele în țară. Și în situația asta tu te lauzi cu ce, în ultimă instanță?

Profesorul Coșea se arată revoltat de atitudinea premierului demis și lipsa de sinceritate a acestuia în relația cu poporul.

“Vă spun, este jenant! Este jenant pentru că un prim ministru trebuie să fie nu numai un om înțelept, dar și un om responsabil față de realitățile pe care le trăiește. Responsabilitatea înseamnă să fii sincer cu cetățenii pe care îi conduci. Fii, Dumnezeule, sincer, domnule prim ministru demis și spune că situația este grea și că încerci să faci ceva. Nu că trăim mai bine decât am trăit vreodată”, a spus Mircea Coșea.

Întrebat pentru cine face aceste declarații premierul demis, profesorul Coșea a apreciat că, inniferent ce ar spune acesta, nu mai poate minți pe nimeni.

”Cred că este, pur și simplu, într-o disperare, încearcă să se mențină pe o funcție pe care și-o dorește cu atâta aplomb și încearcă să ne spună lucruri care, probabil, domniei sale îi fac plăcere ca fiind realizări pe care și le-ar fi dorit, dar pe care nu le are”, a concluzionat Mircea Coșea.

scroll to top