Închide

Musk va primi de la Twitter informațiile solicitate privind conturile false de pe platformă

Avatar
twitter, social media, business

Fotografie de StockSnap pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Elon Musk trebuie să primească din partea Twitter documente deținute de un fost director al companiei, esenţiale în calcularea conturilor false de pe platformă, potrivit unui unei hotărâri judecătoreşti.

Conturile bot şi spam de pe Twitter au devenit o problemă centrală în lupta legală care va stabili dacă Musk, care este directorul general al producătorului de vehicule electrice Tesla, trebuie să finalizeze achiziţia companiei de social media, în valoare de 44 de miliarde de dolari.

Potrivit Ziare.com, Twitter a primit ordin să colecteze, să examineze şi să pună la dispoziţie documente de la fostul director general pentru produse de consum, Kayvon Beykpour, conform hotărârii cancelarului Kathaleen McCormick de la Curtea cancelariei din Delaware.

Twitter şi avocaţii lui Musk, cea mai bogată persoană din lume, nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Beykpour, care a părăsit Twitter după ce compania de socializare a acceptat în aprilie să fie achiziţionată de Musk, a fost descris în dosarele lui Musk drept unul dintre directorii ”cel mai mult implicaţi în” determinarea cantităţii de conturi spam.

Beykpour nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii trimise prin LinkedIn.

McCormick a afirmat în hotărârea sa că a respins cererea lui Musk de acces la alte 21 de persoane cu control asupra informaţiilor relevante.

Echipa juridică a lui Musk i-a scris săptămâna trecută lui McCormick, cerându-i să ordone Twitter să predea numele angajaţilor pentru a putea fi interogaţi.

Musk a acuzat Twitter la începutul acestei luni de fraudă, pentru că a denaturat numărul de utilizatori reali activi pe platforma sa, ceea ce Twitter a negat.

Compania l-a acuzat că a încălcat acordul său de a achiziţiona compania şi doreşte ca McCormick să-i ordone să finalizeze tranzacţia la preţul 54,20 dolari pe acţiune.

scroll to top