Închide

Nestle ratează estimările privind vânzările la 9 luni. Care sunt așteptările pentru finalul anului?

Avatar
chocolate bar, snack, candy

Fotografie de stevepb pe Pixabay

Timp de citire: 3 minute

Nestle a înregistrat joi o creștere a vânzărilor la nouă luni sub așteptări, deoarece prețurile mai mari ale produselor i-au făcut pe cumpărători să ezite, ceea ce a dus la scăderea acțiunilor cu aproximativ 2% în tranzacțiile de dimineață, dar a declarat că se așteaptă ca volumele să redevină pozitive până la sfârșitul anului, potrivit CNBC.

Industria bunurilor ambalate lovește de mai bine de doi ani cumpărătorii cu prețuri mai mari, citând costurile mai mari ale inputurilor care au început odată cu pandemia COVID-19 și au fost exacerbate de invazia Rusiei în Ucraina. Totul, de la uleiul de floarea-soarelui până la transportul de marfă, s-a scumpit, afectând lanțurile de aprovizionare globale.

Creșterea de 8,4% a prețului Nestle a fost sub estimarea medie a analiștilor, de 8,6%. Creșterea internă reală (RIG) – sau o măsură a volumului vânzărilor – a scăzut cu 0,6%, respectând așteptările. În al treilea trimestru, RIG s-a îmbunătățit, ajungând la o scădere de 0,3%, a precizat Nestle.

Directorul general al companiei, Mark Schneider, a declarat că are “încredere că creșterea internă reală, suma dintre volum și mix, va deveni pozitivă în a doua jumătate a anului și va deveni din nou principalul motor de creștere în viitor”.

“Prețurile vor fi mai bine direcționate, în funcție de marcă și de țară”, a spus Schneider.

P&G, care produce detergentul Tide și aparatele de ras Gillette, a raportat miercuri volume slabe de vânzări, dar a declarat că acestea se stabilizează și vor începe să se redreseze în restul anului.

“Rezultatele (Nestle) au fost ușor dezamăgitoare. Piața se aștepta la mai mult în ceea ce privește volumele”, a declarat Richard Saldanha, manager de portofoliu la Aviva. “Catalizatorul final pentru ca multiplul acțiunilor să se îmbunătățească va fi să vedem că numărul volumelor va deveni pozitiv”.

“Prețurile s-au moderat, așa că ar trebui să vedem în curând semne de îmbunătățire a volumului… există în mod clar unele categorii care rămân destul de provocate, cum ar fi apa și științele sănătății.”

Investitorii și analiștii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că firmele împing prea departe creșterile de prețuri și au recomandat ca acestea să se concentreze mai mult pe marketing și inovație, pe fondul unei crize a costului vieții care face ca mărcile private ale retailerilor să fure cote de piață.

Vânzările organice, care exclud impactul mișcărilor valutare și al achizițiilor, au crescut cu 7,8% în cele nouă luni încheiate în septembrie, a precizat producătorul cuburilor Maggi și al cafelei Nescafe.

Analiștii se așteptau în medie la o creștere a vânzărilor organice de 8,1%.

În ultimele trimestre, directorii executivi au semnalat faptul că costurile cresc într-un ritm mai lent, dar au avertizat, de asemenea, că cumpărătorii vor continua să plătească mai mult pentru produse precum săpunul, hârtia igienică și cafeaua, deoarece companiile încă nu au recuperat ani de zile pagubele provocate de cheltuielile mai mari.

Nestle și-a confirmat perspectivele pentru întregul an de creștere organică a vânzărilor între 7% și 8% și o marjă de profit operațional operațional de bază între 17,0% și 17,5%.

Un purtător de cuvânt al Nestle a declarat că firma “nu a observat niciun impact al (medicamentelor pentru slăbit) asupra vânzărilor noastre”, referindu-se la potențiala amenințare pe care o reprezintă pentru industria alimentelor ambalate medicamentul de succes pentru slăbit Wegovy, produs de Novo Nordisk.

Popularitatea acestui medicament a generat îngrijorări în industria de consum și de retail cu privire la impactul asupra vânzărilor de alimente. Acțiunile Nestle au scăzut în această lună după ce Walmart, cel mai mare retailer din lume, a declarat că a observat o ușoară scădere a consumului de alimente în cazul persoanelor care iau medicamente care suprimă pofta de mâncare precum Wegovy.

scroll to top