Închide

Nestlé va investi aproximativ sute de milioane de dolari pentru a consolida sectorul cafelei din Brazilia

Avatar
coffee, coffee beans, aroma

Fotografie de gedsarts pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Nestlé a anunțat planuri de a investi aproximativ 193,97 milioane USD în Brazilia până în 2026 pentru a-și consolida prezența B2B și B2C în țară, potrivit FoodBev.

Gigantul cafelei a spus că finanțarea va fi folosită pentru a instala noi tehnologii, cum ar fi echipamente de prăjire, creșterea flexibilității liniei de producție pentru a face noi produse și arome – inclusiv produse cu valoare adăugată mai mare – și actualizări tehnologice pentru a îmbunătăți sustenabilitatea.

Nestlé va concentra investițiile în fabrica sa Nescafé situată în Araras, São Paulo și extinderea parcului de mașini Nestlé Professional, urmărind o creștere cu 50% a capacității în următorii doi ani.

Potrivit Reuters, finanțarea va fi folosită și pentru extinderea capacității de producție a Nestlé și a vânzărilor externe ale liniilor sale de Nescafé, vizând consumatorii mai tineri. Prin creșterea consumului în afara casei, prin segmentul său B2B, compania se așteaptă să-și dubleze numărul de aparate de cafea în afara casei în patru ani, până la 44.000.

Pentru Nestlé, Brazilia deține o poziție puternică datorită oportunităților de creștere a consumului de cafea – conform Asociației Braziliene a Industriei Cafelei, consumul de cafea în țară este de șase ori mai mare decât media globală.

„Credem în segment și, pe lângă lansările de produse, îmbunătățim mesajele axate pe Gen-Z, un grup demografic care arată un interes mai mare pentru descoperirea de noi arome și moduri de a savura cafeaua”, a declarat Valéria Pardal, director executiv al Nestlé Coffees. .

În Brazilia, consumul de cafea a evoluat de-a lungul anilor, în special odată cu premiumizarea cafelei și tendința spre cafea cu gheață, cu o creștere semnificativă în rândul tinerilor între 16 și 24 de ani. Săptămâna trecută, Nestlé a lansat noua sa linie de concentrate espresso special concepute pentru a fi utilizate în cafeaua cu gheață.

Pardal a continuat: „Ne aflăm într-un moment de extindere a consumului de cafea premium, cu valoare adăugată mai mare, ceea ce a perfecționat consumul de cafea în Brazilia. Lucrăm cu marca Nescafé pentru consum de masă, astfel încât această premiumizare să fie democratică. Brazilienii consumă între patru și șase căni de cafea pe zi, iar misiunea Nestlé este ca acea ceașcă să fie de calitate superioară.”

scroll to top