Închide

Nike continuă să investească în ciuda scăderii profiturilor

Avatar
nike, atlantic city, shopping

Fotografie de sbl0323 pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Nike simte presiune asupra marjelor din cauza costurilor în creștere. Cu toate acestea, marca de sport continuă să investească: parteneriatul său cu Zalando se extinde, iar în Belgia, centrul de distribuție ajunge luna viitoare la 5.000 de lucrători, potrivit RetailDetail.eu.

Colaborare cu Zalando

Vânzările Nike au crescut cu 4% în ultimul trimestru, la 12,7 miliarde de dolari. Deși este mai mult decât se aștepta, retailerul de îmbrăcăminte sport plătește un preț pentru asta. Creșterea costurilor strânge marjele brute, iar marca continuă să aibă performanțe slabe în China, ceea ce face ca profitul pe acțiune să scadă cu 20%. Marjele brute au scăzut la 44,3% din cauza costurilor mai mari de transport și logistică, a marjelor mai mici la Nike Direct și a fluctuațiilor valutare nefavorabile.

În ceea ce a fost primul trimestru al Nike, marca a pregătit scena pentru încă un an de creștere puternică, potrivit CFO Matthew Friend. Extinderea parteneriatului cu Zalando este o dovadă în acest sens. Prin conectarea contului lor Nike la Zalando, clienții din numeroase țări europene (inclusiv Belgia și Țările de Jos) vor avea acum acces la o selecție de produse disponibile numai pentru membrii Nike. Astfel, ei pot achiziționa și gama exclusivă de pe Zalando.

La centrul său de distribuție belgian din Laakdal, Nike va depăși, de asemenea, pragul de 5.000 de angajați în octombrie. Încă 400 de angajați care lucrează în prezent acolo ca temporari vor fi angajați de gigantul sportiv. Filiala continuă să caute mai mulți angajați.

scroll to top