Închide

Noua companie a lui Elon Musk își propune să ”înțeleagă universul”. Va colabora cu Twitter și Tesla

Avatar
elon musk, space, elon

Fotografie de IJRO pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Elon Musk a declarat că scopul noii sale companii de inteligență artificială, xAI, va fi acela de a “înțelege universul”, potrivit Reuters.

În cadrul unei discuții audio de 90 de minute pe Twitter Spaces, miliardarul a discutat pentru prima dată despre viziunea sa pentru xAI, abordând în același timp subiecte precum evoluția Pământului și fragilitatea civilizației.

Încercând să aprofundeze înțelegerea universului, Musk a glumit spunând că declarația de misiune a xAI ar fi “ce naiba se întâmplă cu adevărat?”.

Musk a anunțat miercuri formarea xAI, după ce a acuzat companii precum OpenAI și Google că au dezvoltat tehnologia fără a lua în considerare riscurile pentru oameni.

OpenAI și Google nu au răspuns la solicitarea de comentarii.

El a declarat că xAI va căuta să construiască o “AGI bună”, ca alternativă la Microsoft, Google și OpenAI. AGI înseamnă inteligență generală artificială și se referă la AI care poate rezolva probleme ca un om.

În timpul sesiunii Spaces, care a avut un început întârziat deoarece Twitter trebuia să “ajusteze algoritmul” pentru a promova chat-ul la mai mulți utilizatori, Musk a declarat că xAI va colabora îndeaproape cu celelalte companii ale sale, Twitter și Tesla.

Compania va folosi tweet-uri publice pentru a-și antrena modelele de inteligență artificială și ar putea, de asemenea, să lucreze cu Tesla la software-ul de inteligență artificială.

O astfel de relație ar avea “beneficii reciproce” și ar putea accelera activitatea Tesla în ceea ce privește capacitățile de autoconducere, a spus Musk.

De asemenea, el a acuzat toate companiile de AI că își antrenează modelele folosind date de pe Twitter în ceea ce a caracterizat drept o manieră ilegală.

Musk, care a pledat pentru reglementări în domeniul AI, a declarat că a făcut presiuni pentru întâlniri cu oficiali de la Casa Albă și a subliniat importanța reglementării IA în cadrul întâlnirilor sale recente cu oficiali guvernamentali de top din China.

scroll to top