Închide

Noua versiune Google Maps va permite un control mai precis asupra opțiunilor de călătorie

Avatar
maps, google maps, navigation

Fotografie de deepanker70 pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

În mod implicit, Google Maps revine pur și simplu la ultima formă de transport folosită, ceea ce este suficient pentru utilizatorii care fac naveta spre serviciu exact la fel, zi de zi, însă nu și pentru cei care folosesc modalități mai diverse pentru a călători, potrivit Go4it.

Testată deocamdată pe canalul Google Maps beta, noua versiune de interfață apare ceva mai aerisită, cu o nouă interfață în care modalitățile de călătorie preferate pot fi pur și simplu marcate cu o steluță în meniul Trip options, apărând mai departe ca și scurtături rapide la pornirea aplicației.

Astfel, în loc să fi adus direct în modul de navigare folosit anterior, vei fi întâmpinat cu o selecție redusă de opțiuni preferate pentru călătorie, din care să te alegi ce te interesează fără a mai pierde timpul ajustând setări în meniurile mai avansate disponibile în interfața aplicației pentru smartphone. Inginerii Google încearcă astfel să scutească timp prețios pentru utilizatorii Google Maps, conștienți fiind că tocmai aceste detalii de finețe pot face diferența între clădirea unei afinități pe termen lung față de soluția de navigare implicită pe telefoanele cu Android și apariția frustrărilor care motivează căutarea unor alternative mai bune. În mod ironic, alternativa imediat următoare ar fi Waze, o soluție deținută tot de Google.

În prezent, poți schimba modalitatea de transport abia după ce introduci adresa căutată, accesând opțiunea Route options din meniul afișat în dreapta adresei introduse, fapt ce tinde să creeze confuzie în rândul utilizatorilor neatenți sau neexperimentați, uni dintre aceștia plecând la drum cu mijlocul de transport selectat incorect, doar pentru a descoperi mai târziu greșeala făcută. Sub noua formulă, modalitatea de transport este selectată de la bun început, ocolind pașii potențial incomozi.

scroll to top