Închide

O companie daneză se luptă pentru a deveni cea mai valoroasă companie din Europa, detronând LVMH

Avatar
vitamins, pills, pharmacy

Fotografie de Ri_Ya pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Compania daneză Novo Nordisk a depășit vineri pentru scurt timp gigantul francez al produselor de lux LVMH pentru a deveni cea mai valoroasă companie din Europa, investitorii mizând pe potențialul medicamentelor sale pentru pierderea în greutate, potrivit CNBC.

Capitalizarea bursieră a Novo Nordisk a fost de 421 miliarde de dolari, inclusiv acțiunile necotate, la ora 9:43 a.m., ora Londrei, potrivit datelor Refinitiv citate de Reuters, față de 420,97 miliarde de dolari pentru LVMH.

LVMH a recâștigat primul loc pe care l-a deținut anterior timp de doi ani și jumătate până la ora 11:00, ora Londrei, arată datele Refinitiv, dar producătorul de medicamente rămâne pe urmele sale.

Novo Nordisk produce medicamentele Ozempic și Wegovy, care au generat un hype masiv în ultimul an din cauza potențialelor lor utilizări pentru pierderea în greutate.

În august, compania a publicat rezultatele studiilor clinice care indicau că Wegovy a redus cu 20% riscul de probleme cardiace grave și de deces legat de inimă. Prețul acțiunilor sale s-a triplat în ultimii trei ani și a crescut cu 66% în ultimele 12 luni.

Joi, Danemarca și-a revizuit în creștere prognoza de creștere anuală a PIB-ului de la 0,6% la 1,2%, citând drept factor cheie un impuls din partea industriei farmaceutice.

LVMH, grupul care se află în spatele unor mărci precum Louis Vuitton, Moët & Chandon și Tiffany, și-a văzut acțiunile urcând la niveluri record în ultimii trei ani, deoarece cheltuielile pentru lux au rămas rezistente. Directorul său general, Bernard Arnault, este unul dintre cei mai bogați oameni din lume.

Cu toate acestea, prețul acțiunilor sale a scăzut în ultimele luni, pe măsură ce așteptările privind o revenire a călătoriilor și a cheltuielilor din China s-au răcit.

scroll to top