Închide

O nouă fază a unui studiu clinic ce vizează obţinerea unui tratament împotriva Alzheimer, lansată în Cuba

Avatar
alzheimer's, dementia, woman

Fotografie de geralt pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

O nouă etapă a unui studiu clinic ce vizează un medicament dezvoltat de un laborator naţional cu scopul de a trata maladia Alzheimer va fi demarată în Cuba, aceasta fiind principala cauză de deces în această ţară, a anunţat vineri într-un raport Ministerul cubanez al Sănătăţii, potrivit AFP, citat de Știrile TVR.

“În Cuba, un studiu clinic va începe în lunile următoare în toate provinciile ţării pentru a testa eficacitatea şi siguranţa” medicamentului NeuroEpo la pacienţii diagnosticaţi cu forme uşoare şi moderate ale maladiei Alzheimer”, a anunţat Ministerul Sănătăţii printr-un document publicat pe site-ul său, fără să facă alte precizări despre această fază a studiului.

Medicamentul, o formulă administrată pe cale nazală şi dezvoltată de Centrul de Imunologie Moleculară (CIM), a obţinut “rezultate bune în tratamentul bolilor neurodegenerative”, precizează acelaşi raport.

“În Cuba, formele de demenţă sunt una dintre principale cauze de deces şi reprezintă, totodată, bolile care necesită cele mai mari niveluri de atenţie şi de îngrijiri medicale acordate persoanelor vârstnice”, a adăugat Ministerul Sănătăţii.

Dintre cei 11,2 milioane de locuitori din Cuba, în prezent există 160.000 de persoane diagnosticate cu diverse tipuri de demenţă, potrivit raportului.

În 2015, la nivel mondial, 46,8 de milioane de persoane sufereau de demenţă, iar acest număr ar putea să ajungă la 65 de milioane în 2030. În America Latină şi în zona Mării Caraibilor, numărul acestor cazuri ar putea să crească de la 3,4 milioane la 4,1 milioane în 2030.

scroll to top