Închide

O rețea de socializare foarte populară printre tineri are probleme cu banii și mărește tarifele

Avatar
gamer, computer, headphones

Fotografie de EdenMoon pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute
  • Twitch majorează pentru prima dată prețurile pentru abonamentele la canalele sale.
  • În urmă cu circa o lună, Twitch a anunțat că unul din trei angajați ai săi va trebui să plece în cadrul unei campanii de concedieri de 35%.
  • Amazon a cumpărat Twitch Interactive în 2014 pentru 970 de milioane de dolari, căutând o modalitate de a lua parte la creșterea jocurilor video ca sport online pentru spectatori.

În două runde reduceri ale locurilor de muncă, Twitch (deținut de gigantul Amazon) a concediat în total aproximativ o mie de angajați. De altfel, în 2022, Amazon a inițiat propria reducere a forței de muncă, care a afectat aproximativ 27.000 de posturi în întreaga companie, fiind trasată o paralelă cu episodul “Nunta Roșie” din “Game of Thrones”.

Înainte de asta, Twitch a anunțat că își încetează operațiunile în Coreea de Sud în februarie 2024. Platforma de streaming deținută de Amazon spune că a operat cu “pierderi semnificative” din cauza costurilor locale ridicate. Compania a indicat în mod specific taxele de rețea ridicate din această țară. Coreea a introdus o legislație care ar obliga principalii furnizori de conținut să plătească pentru a utiliza rețelele din țară.

Problemele se țin lanț

Se pare că Twitch are probleme cu banii. Acum, platforma spune că “actualizarea prețurilor în mai multe țări” va “ajuta veniturile streamerilor să țină pasul cu creșterea costurilor și să reflecte fluctuațiile monedei locale”. Primele piețe care vor resimți impactul acestor modificări sunt Marea Britanie, Canada, Australia și Turcia, anunță RetailNews Asia.

Începând cu 28 martie, abonamentele de nivel 1 și abonamentele-cadou vor fi mai scumpe în Marea Britanie, Canada și Australia. Un abonament de bază/cadou va crește de la 5 la 6 lire sterline în Marea Britanie, de la 7 dolari canadieni la 8 dolari canadieni și de la 8 dolari australieni la 9 dolari australieni.

Prețurile pentru nivelurile 2 și 3 vor rămâne aceleași în aceste țări.

Însă în Turcia, Twitch crește semnificativ prețul tuturor celor trei niveluri. De exemplu, un abonament de nivel 1 va costa în curând 43,90 lire (1,42 dolari) în loc de 9,90 (32 de cenți). Nu fiți șocați de aceste cifre – valoarea lirei turcești s-a prăbușit în ultimul deceniu. Cu toate acestea, un salt de 343% nu este amuzant dacă tu ești cel care plătește pentru el.

scroll to top