O ”specială”, numai bună de pensionat: avere nejustificată de peste 6 mil. € la o judecătoare din București
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, printr-un comunicat de presă, că a constatat o diferenţă nejustificată în averea unei judecătoare de la Tribunalul Bucureşti, iar suma care nu se regăseşte în acte depășește 30 de milioane de lei, mai exact 30.388.515 de lei. De asemenea, ANI vorbește despre o diferenţă de 1.213.986 de lei în cazul unui angajat cu statut special din Poliţia Capitalei.
Instituţia precizează că judecătoarea în cauză este Gabriela-Cristina Mazilu, de la Tribunalul Bucureşti, fostă judecător în cadrul Judecătoriei Sector 4. În cazul ei s-a constatat o diferenţă nejustificată în cuantum total de 30.388.515 Lei, în perioada exercitării funcţiei publice.
Cea de-a doua persoană vizată este Ionuț-Victor Nicoreşteanu, funcţionar public cu statut special în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în cazul căruia s-a constatat o diferenţă nejustificată în cuantum total de 1.213.986 lei.
”Astfel, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către MAZILU GABRIELA – CRISTINA, şi respectiv, NICOREŞTEANU IONUŢ – VICTOR, în perioada exercitării funcţiilor publice”, transmite ANI în comunicatul citat.
Instituţia a precizat că persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.
Numele judecătoarei din București, implicat într-un dosar celebru, al ”mafiei bancare” din Dorobanți
Publicația Lumea Justiției a scris pe larg, în 2019, despre detaliile dosarului așa-numitei ”mafii bancare” din Dorobanți, un dosar în care a avut calitatea de suspectă.
Inițial, dosarul a fost instrumentat de DIICOT, însă, după ce judecătoarea Gabriela-Cristina Mazilu a primit calitatea de suspectă, parchetul anti-mafia și-a declinat competența, iar dosarul a trecut la ”secția specială”, înființată la inițiativa lui Liviu Dragnea și a lui Tudorel Toader, pentru anchetarea magistraților – Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).
În iulie 2019, SIIJ a clasat partea din dosar care o privea pe judecătoarea Mazilu, iar dosarul a trecut din nou la DIICOT.