Închide

O țară asiatică, parteneriat cu SpaceX pentru a spori conectivitatea la internet

Avatar
earth, internet, globalisation

Fotografie de TheDigitalArtist pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Indonezia și SpaceX, compania de rachete a lui Elon Musk, au lansat luni, din Statele Unite, cel mai mare satelit de telecomunicații din țară, în cadrul unui proiect în valoare de 540 de milioane de dolari, menit să conecteze la internet colțurile îndepărtate ale arhipelagului, potrivit Reuters.

Aproximativ două treimi din populația indoneziană de 280 de milioane de locuitori folosește deja internetul, dar conectivitatea este limitată în insulele îndepărtate și subdezvoltate din estul țării din Asia de Sud-Est.

“Tehnologia prin satelit va accelera accesul la internet în satele din zonele care nu pot fi conectate prin fibră optică în următorii 10 ani”, a declarat Mahfud MD, ministru indonezian de rang înalt, într-o declarație înainte de lansare.

Satelitul de 4,5 tone al Republicii Indonezia (SATRIA-1) a fost construit de Thales Alenia Space și a fost lansat pe orbită din Florida de racheta Falcon 9 a companiei SpaceX, care a revenit apoi pe un sit offshore printr-o aterizare de precizie.

Satelitul va ocupa slotul orbital deasupra regiunii Papua de est a Indoneziei. Acesta are o capacitate de transmisie de 150 de gigabytes pe secundă și va oferi acces la internet la 50.000 de puncte de servicii publice, a precizat guvernul indonezian.

Proiectul este un parteneriat public-privat între guvern și furnizorul indonezian de servicii prin satelit PT Satelit Nusantara Tiga.

scroll to top