Închide

#TOPSTORY2022 | O țară europeană ia în calcul interzicerea mașinilor electrice în cazul unei penurii de energie

Avatar
DC charging a Nissan Leaf in a garage using a dcbel r16 smart home energy station.

Fotografie de dcbel pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Se zvonește că autoritățile elvețiene planifică să interzică mașinile electrice, pentru a face economie de curent. Electrive.com a deslușit misterul și a arătat că  adevărul din spatele știrilor nu este chiar atât de dramatic, notează spotmedia, potrivit B1.

Patru niveluri posibile de criză energetică

Potrivit sursei citate,  există un proiect de

„ordonanță privind restricțiile și interdicțiile de la utilizarea energiei electrice”,

pe care Consiliul Federal îl are în vedere pentru a se pregăti pentru posibilitatea unei penurii de energie electrică. Proiectul respectiv prezintă patru niveluri posibile de criză energetică.

E-mobilitatea este menționată doar la nivelul 3, ca fiind una dintre multele măsuri posibile. Mai exact, acolo scrie că

„utilizarea privată a mașinilor electrice este permisă doar pentru călătorii absolut necesare (de exemplu, exercitarea profesiei, cumpărăturile, vizita la medic, participarea la evenimente religioase, participarea la procese în instanță)”.

Proiectul prevede și o limită de viteză

Așadar, în cazul în care ar exista într-adevăr o penurie de energie în Elveția, conform proiectului, interdicțiile parțiale de conducere pentru mașinile electrice ar putea fi considerate una dintre numeroasele măsuri care se vor lua, arată sursa citată.

În plus, proiectul prevede și o limită de viteză mai strictă pe autostrăzi, aceasta ar scădea de la 120 km/h la 100 km/h, relatează spotmedia.

scroll to top