Închide

OFICIAL: Francezii de la Carrefour anunță că vor cumpăra magazinele Cora din România

Avatar
Cora
Timp de citire: 2 minute

Liderul pieței europene de comerț cu amănuntul, retailerul francez Carrefour, a anunțat joi, printr-un comunicat de presă, că va prelua magazinele Cora din România, după parafarea unui acord în acest sens cu grupul belgian Louis Delhaize.

Potrivit comunicatului citat, acordul vizează cele 10 hipermarketuri și 8 magazine de proximitate Cora Urban operate până acum de belgieni pe piața românească, precum și preluarea tuturor celor aproximativ 2.400 de angajați ai retailerului.

”Această tranzacție va consolida prezența Carrefour în România, grație hipermarketurilor situate în locații privilegiate, care vor fi convertite în formatul cunoscut și sub brandul Carrefour. Tranzacția este supusă aprobării autorităților de concurență relevante în materie și este așteptată să fie finalizată până la sfârșitul anului 2023”, precizează retailerul francez în comunicat.

CEO-ul Carrefour România, Julien Munch:

”Compania Carrefour este determinată să-și continue creșterea pe piața locală. Această achiziție demonstrează ambiția noastră de a deveni prima alegere a românilor în materie de retaileri, contribuind la rețeaua noastră cu două formate principale – hipermarketuri și magazine de proximitate. Carrefour are încredere deplină în formatul de hipermarket și în rolul său strategic pentru prezența locală, el fiind sursa principală pentru misiunile de cumpărare săptămânale și de satisfacere a nevoilor de bază ale clienților noștri. Prin acest proces vom adăuga 10 noi hipermarketuri pentru o acoperire națională cât mai bună. Sunt încântat de această realizare a businessului local și îmi propun să asigur o tranziție cât mai bună pentru toate părțile implicate – de la noii noștri colegi, furnizori sau viitori clienți.”

Cora a fost singurul retailer din România care a suferit o contracție în ce privește vânzările de la pandemia de Covid-19 încoace. În 2021, vânzările au scăzut cu 5% față de 2020, iar compania a înregistrat și pierderi.

În schimb, Carrefour România a crescut cu 9% în 2022 și este de aproape 10 ori mai mare decât Cora. Pentru Carrefour, România este a doua cea mai bună piață de creștere după Polonia.

scroll to top