Închide

OpenAI anunţă că ChatGPT poate fi folosit, din nou, în Italia

Avatar
Webpage of ChatGPT, a prototype AI chatbot, is seen on the website of OpenAI, on a smartphone. Examples, capabilities, and limitations are shown.

Fotografie de Sanket Mishra pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Accesul la chatbot-ul dezvoltat de OpenAI a fost permis, din nou, în Italia, după ce compania a rezolvat o serie de probleme reclamate de autorităţi, informează G4Media.

OpenAI anunţă că ChatGPT poate fi folosit, din nou, în Italia, după ce a fost blocat în martie pentru că modul în care acesta procesa datele a fost găsit a fi neconform cu legislaţia GDPR.

Autorităţile italiene au considerat că nu sunt respectate normele comunitare în procesul de colectare a datelor folosite pentru antrenarea chatbot-ului şi au cerut întreruperea procesării datelor personale până la rezolvarea unei breşe.

OpenAI a trebuit să adauge o înştiinţare din care utilizatorii să înţeleagă cum le sunt colectate datele şi folosite pentru antrenarea algoritmilor, alături de opţiunea prin care utilizatorii să refuze ca datele personale să le fie folosite în acest fel.

În plus, a trebuit introdus şi un sistem de verificare a vârstei.

Termenul limită pentru implementarea acestor modificări era ultima zi a lunii aprilie. OpenAI a reuşit în cursul acestei săptămâni să facă schimbările necesare şi să obţină autorizaţia de funcţionare în Italia.

Autoritatea italiană pentru protecţia datelor s-a declarat mulţumită de modul în care OpenAI i-a răspuns cererilor, dar a spus că va rămâne vigilentă în ceea ce priveşte ChatGPT.

scroll to top