Închide

Optimismul de pe piața americană a muncii duce bursele europene pe plus

Avatar
Dolar Bila Piete Bursa

Foto: MARKETWATCH PHOTO ILLUSTRATION/ISTOCKPHOTO

Timp de citire: < 1 minut

Acţiunile europene au încheiat tranzacţiile de vineri în creştere, în ciuda unei scăderi de la începutul şedinţei, deoarece participanţii de pe piaţă au reacţionat la datele pozitive privind locurile de muncă din SUA, care sunt mai bune decât erau aşteptările, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,8%, reuşind să inveerseze declinul iniţial.

Acţiunile companiilor de retail au condus câştigurile, cu o creştere de 2,2%.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a avansat cu 1,06%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,88%, iat FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,58%. Indicele FTSE MIB al bursei din Milano a urcat cu 1,16%, iat IBEX 35 al bursei din Madrid a crescut cu 0,85%.

Datele din SUA au arătat că creşterea locurilor de muncă a fost mai puternică decât erau aşteptările, în septembrie, conform news.ro.

Numărul locurilor de muncă din sectoarele non-agricole a crescut cu 336.000 pentru luna analizată, mai bine decât estimarea consensului Dow Jones, de 170.000, a declarat Departamentul Muncii într-un raport mult aşteptat.

Rata şomajului a fost de 3,8%, puţin mai mare decât cea estimată.

Investitorii s-au temut că, dacă piaţa strânsă a forţei de muncă va rezista, atunci Rezerva Federală ar putea menţine ratele dobânzilor mai ridicate pentru mai mult timp.

scroll to top