Închide

Organizatorii turneului de la Wimbledon acoperă costurile de cazare pentru jucătorii ucraineni

Avatar
wimbledon, final, tennis

Fotografie de davidkenny91 pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

All England Tennis Club (AELTC) şi Federaţia Britanică de Tenis (LTA) au transmis că vor acoperi costurile de cazare jucătorii ucraineni care se califică pe tabloul principal al turneului de la Wimbledon şi care concurează la turnee de tenis pe toată durata sezonului de iarbă.

Deși unele facilităţi de joc sunt adesea rezervate doar jucătorilor britanici şi jucătorilor clasaţi în top 10, anul acesta jucătorii ucraineni se vor putea pregati pe terenurile de la All England Club şi Surbiton, după eliminărilor din competiţii de la Ronald Garros până în ajunul calificării la Wimbledon, transmite Bursa.

Angajamentul financiar se va ridica probabil la cinci cifre pe jucător, cu aproximativ 15 jucători ucraineni în poziţie de a concura în calificări şi tabloul principal de la Wimbledon. AELTC va dona în continuare organizaţiilor de răspuns la criza din Ucraina, promiţând 1 liră sterlină pentru fiecare deţinător de bilet la turnee, ceea ce se estimează că se va ridica la o donaţie de peste 500.000 de lire sterline.

La sfârșitul lunii martie, organizatorii Wimbledon au anunțat că jucătorii din Rusia și Belarus vor putea concura la Wimbledon în această vară, după ce All England Club a ridicat interdicția pe care a impus-o anul trecut.

Jucătorii vor putea participa în acest an “sub rezerva de a concura ca sportivi neutri” și de a respecta anumite condiții.

Aceștia au fost interziși ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina și la sprijinul oferit de Belarus.

Wimbledon începe anul acesta pe 3 iulie la All England Club (AELTC).

“Continuăm să condamnăm în totalitate invazia ilegală a Rusiei, iar sprijinul nostru din toată inima rămâne alături de poporul ucrainean”, a declarat președintele AELTC, Ian Hewitt. “Aceasta a fost o decizie incredibil de dificilă, care nu a fost luată cu ușurință sau fără o mare considerație pentru cei care vor fi afectați”.

Decizia acoperă și alte evenimente britanice desfășurate în perioada premergătoare Wimbledon, mai ales turneele de la Queen’s și Eastbourne.

scroll to top